Home Business Een circulaire economie middels circulaire IT

Een circulaire economie middels circulaire IT

1800
0
DELEN
Een circulaire economie middels circulaire IT

Je kunt er niet meer omheen; circulariteit is een populair onderwerp en van groot belang. Iets wat door de Rijksoverheid wordt bevestigd met een plan om de Nederlandse economie in 2050 volledig circulair te krijgen. Een makkelijke eerste stap om hier als bedrijf aan mee te werken is circulaire IT. Wat circulaire IT inhoudt en hoe je er als bedrijf op in kunt spelen lees je hieronder. 

Wat is circulaire IT?

Circulaire IT gaat om het optimaal inzetten en hergebruiken van hardware producten. Denk hierbij aan laptops en telefoons. Deze hergebruikte hardware producten worden in de verschillende schakels van de productieketen toegepast: van de winning van onderdelen tot het volledige hergebruik van producten.

Grondstoffen zijn schaars aan het worden door een groeiende bevolking en toenemende welvaart in de wereld. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om de beschikbare producten en onderdelen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dit geeft ook nieuwe kansen voor bedrijven: nieuwe markten, meer samenwerking en minder grondstoffenverbruik. 

Circulaire IT is in verschillende opzichten voordelig. Milieu en financiën zijn hier de belangrijkste voordelen van. Hier op inspelen is in het bedrijfsleven onvermijdelijk. Het gebruik maken van circulaire IT is hiervoor een hele goede eerste stap. 

Circulaire IT implementeren 

Circulaire IT implementeren 

Het concept van circulaire IT producten produceren, is een productie die bestaat uit grondstoffen van bestaande, gebruikte en overbodig geworden producten. Circulaire producten klinken dus als afdankers, maar zijn de tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van nieuwe producten.

Met de regelingen omtrent de overstap naar een circulaire economie dient ieder bedrijf voor 2050 ieder bedrijf rekening gehouden te hebben. Omdat het iets is waar je niet meer omheen kunt is deze circulaire vorm van IT een mooie eerste stap in de juiste richting.

Circulair huren

Bijdragen aan een circulaire economie kan met circulaire IT op verschillende manieren. Zo kun je er voor kiezen voor een laptop huren in plaats van een laptop kopen. Bedrijven als IRENT bieden hier vele opties voor. Het is de perfecte oplossing voor bedrijven die met tijdelijk personeel, maar ook voor bedrijven die onzeker zijn over de groei of krimp van het bedrijf. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here