Home Smartphones en tablets Goed nieuws: er wordt alweer gewerkt aan Android 12

Goed nieuws: er wordt alweer gewerkt aan Android 12

3217
0
DELEN
Android 12

Android 11 en Android 11 Go zijn nog maar net uit, en Google is alweer bezig met het ontwikkelen van nieuwe functies voor Android 12. Hoewel het nog flink een tijdje gaat duren voordat we hiervan kunnen genieten, zijn er al enkele dingen bekend over de nieuwe versie van Android. En je raadt het al, in dit artikel praten wij je hierover bij. Lees dus snel verder!

Wat is Android 12?

Android 12 is een nieuw besturingssysteem van Android. Deze nieuwste versie van Android zal de opvolger worden van Android 11, de laatste Android versie.

Android 11 is dit jaar uitgekomen, en is pas sinds kort te gebruiken door Android-gebruikers. Ondanks het feit dat dit nieuwe besturingssysteem er pas net is, is Google alweer druk bezig met het ontwikkelen van de volgende. En dat belooft veel goeds. 

Welke functies heeft Android 12?

Omdat Google er nog maar kort mee bezig is, zijn uiteraard nog niet alle functies bekend. Wel zijn er verschillende verwachtingen van functies voor de nieuwe Android 12. Zo wordt er verwacht dat je met Android 12 eindelijk screenshots kunt laten rollen, en dus een langere screenshot kunt maken dan dat je scherm daadwerkelijk is. Deze functie was via Samsung en OnePlus al even te gebruiken, maar via Google nog niet. Daar komt bij Android 12 dan ook waarschijnlijk verandering in. Een andere nieuwe functie die wordt verwacht bij het nieuwe besturingssysteem gaat over het feit dat Google ervoor zorgt dat back-ups meer details gaan bevatten. Op dit moment is er tevens nog maar maximaal 25MB app-data mogelijk, maar er wordt gekeken of er een mogelijkheid is om gebruikers meer ruimte aan te bieden.

Android gebruikers weten waarschijnlijk als geen ander dat apps op de achtergrond niet altijd goed werken, of er plotseling helemaal mee stoppen. Daar komt ook verandering in. Google wil ervoor zorgen dat app-makers en gebruikers tevreden zijn en op de hoogte worden gehouden wanneer een app op de achtergrond gestopt wordt.

Wanneer kunnen we Android 12 verwachten?

Aangezien momenteel Android 11 nog druk bezig is met uitrollen, gaat het nog een tijd duren voordat we Android 12 kunnen verwachten. Android 12 heeft dan ook nog geen officiële release date. Wel mogen we ervanuit gaan dat we Android 12 in 2021 kunnen gebruiken. Tot die tijd is het dus nog even afwachten, en hopen dat er in de loop der tijd nog meer functies bekend worden gemaakt. Wij zijn heel benieuwd!

DELEN
Vorig artikelDit weten we over de Apple One bundel
Volgend artikelWerkt Apple aan een eigen zoekmachine?
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here