Home Smartphones en tablets Alles wat je wilt weten over de nieuwe app Clubhouse

Alles wat je wilt weten over de nieuwe app Clubhouse

1778
0
DELEN
Clubhouse

De naam van deze app heb je de laatste tijd vast eerder voorbij horen komen: Clubhouse. Dit is een social media-app dat de laatste tijd echt enorm populair is, bij zowel een jonge als oudere doelgroep. Dit is uiteraard niet zonder reden. Maar wat is Clubhouse nu eigenlijk en wat maakt deze app nou zo populair? In dit artikel vertellen wij je alles wat je wilt weten over deze nieuwe trend, dus lees snel verder. 

Wat is Clubhouse? 

Clubhouse is een nieuwe app waarbij de focus compleet ligt op live-audio. Dit in tegenstelling tot veel andere social media platformen, waarbij het vaak draait op content als bijvoorbeeld foto’s of video’s. Dit is het geval bij platformen als Instagram, TikTok en YouTube. In de app Clubhouse draait het dus echt om live-audio en hebben mensen gesprekken met elkaar in speciale rooms. Dit kan gaan over van alles, over hele uiteenlopende onderwerpen. Sommige kamers zijn openbaar, zodat iedereen hier naar binnen kan. Echter zijn ook sommige kamers besloten, waardoor niet iedereen mee kan luisteren. 

Hoe werkt Clubhouse?

Het draait bij Clubhouse dus niet om beeld, maar echt om live-audio. Als je in een open room terecht komt kun je dus het hele gesprek horen. Mocht je deel willen nemen aan het gesprek, dan kan je jouw digitale hand opsteken door middel van een knop. Op deze manier geef je aan de beheerder van de room aan dat je graag iets wilt delen. Deze mogelijkheid is er dan ook. De Clubhouse app laat enkele duizenden mensen per room toe. Gebruikers op deze populaire app kunnen elkaar volgen en ook op bepaalde kamers abonneren. Clubhouse geeft dan een seintje als er bijvoorbeeld een nieuw gesprek in die betreffende kamer begint. Je kunt dan binnen no time deelnemen aan dat gesprek. Het is bij deze populaire app niet mogelijk om gesprekken terug te luisteren. Als een gesprek je dus interessant lijkt, is het van belang dat je hier op tijd aan deelneemt.

Hoe kan ik Clubhouse gebruiken?

Om zelf ook gebruik te kunnen maken van de app, is het van belang dat je hier een uitnodiging voor ontvangt. Elke nieuwe gebruiker van de app krijgt twee uitnodigingen, waarmee weer nieuwe mensen kunnen worden uitgenodigd. Vraag dus even rond in jouw netwerk of iemand een Clubhouse invite over heeft. Op deze manier kan jij worden uitgenodigd en kun je binnen no time de meest interessante gesprekken volgen. 

Waarom is Clubhouse zo populair?

De app wordt in Nederland steeds populairder. Dit komt mede door het feit dat veel influencers en professionals deze app gebruiken om anderen wat te kunnen leren. Grote namen komen op deze app dan ook voorbij. Het is natuurlijk enorm interessant om wat meer over deze personen en hun professionaliteit te weten te komen. Hier kun je namelijk zelf ook een hoop van opsteken. Doordat steeds meer bekende mensen hun woord willen doen in deze app, groeit de populariteit steeds meer. 

De app Clubhouse is daarnaast enorm populair omdat het alleen om audio draait. Om deze app te gebruiken is er dus geen beeld nodig. Het is hiermee heel toegankelijk, want je kunt een gesprek in deze app gemakkelijk aanzetten. Ook als je bijvoorbeeld met iets anders bezig bent en het je interessant lijkt om op de achtergrond een gesprek mee te luisteren, is dit enorm handig. Op deze manier kun je toch het gesprek meekrijgen en dingen opsteken, maar hoef je er niet direct helemaal bij te zijn. Hiermee heeft de app iets weg van een podcast, waarbij ook alleen op audio wordt ingespeeld.

Is Clubhouse voor iedereen te gebruiken?

Momenteel is Clubhouse alleen nog te downloaden op een iPhone van Apple. Omdat de app steeds populairder wordt, is men echter wel druk bezig om ook een variant voor Android te ontwikkelen. Wanneer deze versie beschikbaar zal zijn op Android, is nog niet bekend. Aangezien veel Androidgebruikers heel graag gebruik willen maken van deze app, kan dit nog vrij snel gaan gebeuren.

Blijft Clubhouse populair?

Aangezien ook podcasts in de afgelopen jaren steeds populairder wordt en er bij de app Clubhouse ook wordt ingespeeld op audio, is de kans zeker aanwezig dat het voorlopig enorm populair blijft. Niet alleen in Nederland is het bovendien een populaire app, over de hele wereld gaan steeds meer mensen de app gebruiken. In ieder geval verwachten we dat het de komende maanden nog een enorme trend gaat zijn.

Maak jij al gebruik van deze nieuwe app of lijkt het je tof om deze app te gebruiken? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here