Home Business 3 voordelen van het uitbesteden van de logistiek van je bedrijf

3 voordelen van het uitbesteden van de logistiek van je bedrijf

2043
0
DELEN
3 voordelen van het uitbesteden van de logistiek van je bedrijf

Als je als bedrijf of webshop in de verkoop van goederen zit, krijg je ook de maken met de logistieke van het transport van deze spullen. Niet alles kan zomaar met de post, waardoor de logistiek een flinke uitdaging kan worden. Het uitbesteden van de logistiek van je bedrijf kent verschillende interessante voordelen. We bespreken er een aantal.

Tijd over voor eigen business

Het ontwikkelen of verkopen van producten is de belangrijkste focus van je bedrijf. Daar wil je dat je aandacht kan liggen. Randzaken die óók geregeld moeten worden, kunnen daarbij in de weg staan. Logistiek is zo’n belangrijke randzaak die de aandacht afleidt van het doen waar je goed in bent en wat je core business is. Wanneer je een logistieke partner inschakelt om je deze processen uit handen te nemen, geeft dat lucht en ruimte om te blijven bouwen aan je onderneming en de commerciële zaken die daarbij komen kijken.

Diensten van een specialist

Diensten van een specialist

Net zoals jij kunt doen waar je goed in bent als je de logistiek uit handen geeft aan een externe partner, doet die partner precies waar hij goed in is. Zelf word je nooit een specialist op het gebied van logistiek als dat een randzaak is voor jou. Een externe partner voor wie logistiek de core business is heeft dat vak tot in de puntjes in de vingers. Dat betekent dat het beter en efficiënter kan dan wanneer je het zelf allemaal probeert te regelen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je je transport naar Duitsland of andere internationale bestemmingen uitbesteedt aan een specialist als Cargorilla. Ook draag je als je het uitbesteedt niet de verantwoordelijkheid voor zaken die misgaan in dat logistieke proces, dus geef je er ook een stukje risico mee uit handen.

Meer zicht op de kosten

Naast het uit handen geven van verantwoordelijkheid, krijg je met het uitbesteden van je logistiek juist meer grip op de kosten van het logistieke proces. Niet alleen kun je dan bijvoorbeeld meeprofiteren van de grootschalige inkoop van verpakkingsmaterialen en verzendcontracten, maar het is ook altijd duidelijk welke kosten ermee gemoeid zijn. Jouw logistieke partner werkt namelijk met tarieven per order of product, of rekent een all-in prijs. Daarmee is het afgehandeld van jouw kant en is het ook altijd duidelijk wat je moet doorberekenen aan de klant. Wil je het allemaal zelf regelen vanuit het bedrijf, dan moet je zelf het wiel uitvinden, profiteer je niet van grootschaligheid en je moet er zeer waarschijnlijk medewerkers voor in dienst nemen.

Misschien is het niet vanaf het eerste moment financieel mogelijk om contracten voor de afname van logistieke diensten mogelijk. Maar als je bedrijf goed begint te draaien en de logistiek echt een grote uitdaging begint te worden, is het een uitstekende investering om dat deel uit te besteden aan specialisten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here