Home Automotive 4 handige auto apps

4 handige auto apps

2685
0
DELEN
Auto apps

Het kopen, rijden en verzekeren van een auto brengt af en toe flink wat denkwerk met zich mee. Dat terwijl je jezelf eigenlijk het liefste wilt concentreren op de weg, en wilt kunnen genieten van de rit. Gelukkig zijn er dan ook meerdere handige auto apps die werkelijk waar onmisbaar zijn voor de (toekomstige) automobilist. We hebben ze meteen even voor je op een rijtje gezet, hoef jij ze alleen nog maar te installeren.

  1. Kentekencheck handig bij het kopen van een nieuwe tweedehandse auto

Het kopen van een nieuwe tweedehandse auto brengt nogal wat risico met zich mee. Je kunt dit risico gemakkelijk verkleinen door zelf het kenteken na te trekken. Via Kentekencheckonline.nl krijg je direct inzicht in het verleden van een auto. Hoewel je de verkoper wellicht graag op zijn of haar woord wilt geloven, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Gelukkig hoef je daar tegenwoordig niet eens de motorkap voor te openen. kentekencheck.info levert de RDW data om de APK punten op te vragen, maar je kunt ook zaken als de motorrijtuigenbelasting checken. Naast de APK punten kun je ook een gratis wok status controle uit laten voeren. Zo weet jij binnen beperkte tijd direct waar je aan toe bent, en heb je alle ins en outs van je wellicht toekomstige bolide direct in een helder overzicht.

  1. Flitsers ontdekken en boetes voorkomen

We zijn bijna allemaal wel eens geflitst of gepakt op het overschrijden van de snelheidslimieten op de Nederlandse wegen. Het is dan ook niet voor niets dat apps zoals Flitsmeister zo ontzettend populair zijn. Deze apps laten je direct zien waar de flitsers staan, welke snelheidslimieten er gelden en in sommige gevallen zelfs wanneer er een file aan zit te komen. Zowel flitspalen als mobiele controles en trajectcontroles zijn terug te zien op deze handige apps.

  1. Routes en instructies

Naast Google Maps zijn er ook andere apps zoals HERE op de markt die je de beste, kortste of snelste routes geven van punt A naar punt B. Je kunt veel van deze apps in heel Europa gebruiken, en hoeft dus niet langer met de landkaart op schoot door Europa te navigeren. Veel van deze apps werken online, maar wanneer de kaart eenmaal gedownload is kan deze ook offline beschikbaar gemaakt worden. Let wel: de offline kaart geeft je geen real-time informatie en brengt geen wijzigingen aan in je route in het geval je verkeerd rijdt. In dat geval heb je toch echt een internetverbinding nodig.

  1. Kosten inschatten

Handige (gratis) apps zoals Fuelio maken de kosten aan je auto overzichtelijk. Van tankbeurten tot onderhoudsbeurten, je weet precies hoeveel geld je waaraan uitgeeft. Daarnaast kun je ook herinneringen instellen om jezelf even te reminden aan die aanstaande onderhoudsbeurt.