Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En een video zegt duizend keer meer dan een stilstaand beeld. Maar waarom is video zo populair tegenwoordig? Met een bedrijfsvideo geef je (potentiele) klanten een virtuele rondleiding door je bedrijf of breng je een product of dienst tot leven. Daar hoef je trouwens echt geen duizenden euro’s voor neer te leggen. De meeste smartphones hebben bijzonder geavanceerde camera’s met optische zoom en stabilisatorfunctie waarmee je hoogstaande filmpjes maakt. Wanneer je die vervolgens samenvoegt tot een flitsende video heb je een bedrijfsvideo die je intern en extern kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om een presentatie sjeu te geven of om te delen op social media. Er zijn handige softwareprogramma’s waarmee je simpel en snel een strakke video-edit in elkaar zet. Kijk hier maar eens. We geven je een paar handige tips waarmee ook jij een video maakt die je bedrijf representatief presenteert. Succes!
Kort en krachtig
Net als met alle communicatie is het de kunst om je boodschap kort en krachtig te houden. Mensen hebben haast, zeker in het bedrijfsleven. Ook als is de boodschap nog zo interessant, een video van 11 minuten zal veel minder vaak bekeken worden dan een van 54 seconden. Maar hoe krijg je dan die o zo belangrijke boodschap die jij te vertellen hebt in een video van nog geen minuut? Door te focussen! Probeer een centrale boodschap in je video te stoppen en geen vijf. Als iemand vijf tennisballen naar je gooit vang je er één, maximaal twee. Zo is het met videoboodschappen ook.
Wat is het doel?
Naast het bepalen van de boodschap is het belangrijk om je te bedenken wat je met de video wilt bereiken. Is het belangrijk dat mensen een goed gevoel bij je bedrijf krijgen? Is het de bedoeling dat ze geïnteresseerd raken in een product of dienst? Of wil je ze naar een website lokken? Ook hier is focus geboden!
Start spectaculair
Een video op social media krijgt van bezoekers gemiddeld drie seconden om indruk te maken. Vergeet niet, het is geen speelfilm van anderhalf uur waarin je langzaam de spanning op kunt bouwen. Je moet direct knallen om de aandacht vast te houden. Dus kijk wat je meest spectaculaire beeld is dat je hebt geschoten en begin daarmee. Bouw daar dan de rest van het verhaal omheen.
Simpel en sturend
Ga niet de Spielberg uithangen, maar benader de video als een presentatie met een duidelijk begin, midden en einde. Knip de boodschap in heldere stukjes op en leidt zo de kijker door de video. Maak gebruik van teksten in beeld als dat nodig is om iets te verduidelijken of te accentueren en laat iemand met een heldere en prettige stem de voice over inspreken. Oh, en vergeet aan het einde van de video niet aan de kijker te vragen om actie te ondernemen. Ga naar de website, neem contact met ons op voor meer informatie, like ons…