Home Business 4 redenen waarom het belangrijk is om een goede LMS te hebben

4 redenen waarom het belangrijk is om een goede LMS te hebben

1738
0
DELEN
4 redenen waarom het belangrijk is om een goede LMS te hebben

Als bedrijfseigenaar of teammanager zoekt men niet naar een systeem om te managen, maar naar een systeem om de medewerker en het kennis resultaat, die deze medewerker aan het bedrijf levert, te kunnen monitoren.

Als bedrijfseigenaar of teammanager wil je in één oogopslag de voortgang in de kennisontwikkeling van je medewerkers kunnen zien. Daarom moet een kennisinformatiesysteem gebruiksvriendelijk zijn en ook het up-to-date houden van de benodigde informatie moet voor de organisatie niet al te veel tijd kosten.

Gebruiksvriendelijke bibliotheek

Belangrijk is dat er in een organisatie een gebruiksvriendelijk Learning Management System (LMS) wordt gebruikt. Een systeem dat gevuld is met opleidingen en trainingen. LMS is als het ware een bibliotheek voor het management om als opleiding intermediair te gebruiken voor de medewerkers. Het voordeel van dit managementsysteem is dan ook dat er een inkoopvoordeel voor de onderneming te behalen is.

Formele en informele leren in een organisatie

Doordat het online leren steeds populairder wordt, is ook de behoefte om de gevolgde opleidingen beter te beheren groter geworden. Daarbij is ook de behoefte ontstaan om naast het “formele leren” ook het informele leren beter inzichtelijker te maken. Onder het informele leren wordt ook het delen van kennis door het samenwerken verstaan.

Leer- en werkprestaties van medewerkers

Leer- en werkprestaties van medewerkers

Het is belangrijk dat leidinggevenden, het management en de bedrijfseigenaren inzicht hebben in de competenties van de individuele medewerker. Daarmee en door het inzichtelijk maken van de leerprestaties en werkprestaties kan de verwarring en onduidelijkheid, over de gewenste en noodzakelijke ontwikkeling van medewerkers in de organisatie, worden beperkt en weggenomen.

De werkorganisatie staat bij gebruik van een managementsysteem centraal

Door gebruiken van LMS kan er flexibel in worden gespeeld op de behoefte van het management en de bedrijfseigenaar om de onderneming te laten groeien. Een managementsysteem kan ondersteuning verlenen aan de organisatie om het leren en de organisatieontwikkeling in de organisatie centraal te stellen. Daarbij geeft het managementsysteem ook de gewenste informatie en duidelijkheid aan de bedrijfseigenaar, de leidinggevenden en de medewerkers.

Leermanagement in de Cloud

Het managementsysteem gebruik is gericht op ondersteuning van de organisatie op de gewenste onderwijskundige inzet en facilitering van de leeractiviteiten binnen de organisatie. Hierbij kan gedacht worden aan (individuele) opleidingen en te volgen trainingen.

Het leermanagement systeem is ook beschikbaar in de Cloud en faciliteert de organisatie in kennisontwikkeling en de (interne) opleidingsbehoefte en de monitoring van de opleidingsresultaten en kennisontwikkeling. Daarnaast voor het beheren van de opleidingsbudgetten en het vastleggen van de opleidingsplannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here