Home Televisie Belangrijkste verschillen tussen digitale tv en analoge tv

Belangrijkste verschillen tussen digitale tv en analoge tv

2076
0
DELEN
Belangrijkste verschillen tussen digitale tv en analoge tv

Ben je aan het balen als je een keer niet thuis bent om je favoriete programma te bekijken? Of ren jij naar de tv om niet te laat te zijn voor het nieuws? Deze herkenbare momenten met analoge televisies zijn verleden tijd. Het analoge televisie systeem is al ongeveer 50 jaar oud en er zijn hier geen ontwikkelingen meer mogelijk. Tv-kijken is inmiddels veranderd naar digitale tv en biedt door het slimmer ingerichte systeem meer mogelijkheden. Wat precies die verschillen zijn? Dat leggen we hieronder uit. 

Verbeterde beeldkwaliteit

Je ontkomt er bijna niet aan, overal zie je terugkomen dat beeld bestaat uit HD-kwaliteit. Dit komt omdat sinds de komst van digitale tv er een groot verschil is gekomen in de kwaliteit die je op het scherm terug ziet, zoals fellere en meer levendige kleuren en scherpere beelden. Inmiddels is er keus uit HD Ready, Full HD en Ultra HD. Digitale televisie werkt op ieder toestel, ook al is het verouderd. Het beeld is dan misschien niet zo optimaal als op een moderne televisie, maar de beeldkwaliteit is zeker een stuk beter dan met het analoge ontvangst.

Extra zender mogelijkheden

Bij een analoge tv waren er niet veel programma mogelijkheden om te kijken op tv. Welke zender jij kunt ontvangen, verschilt ook per gemeente. Op een digitale televisie zijn er veel meer zenders beschikbaar, plus allerlei extra’s: zoals een elektronische tv-gids, uitzending gemist en een flink aantal digitale radiozenders.

verschillen tussen digitale tv en analoge tv

TV en films opnemen

Via een mediabox met een ingebouwde harde schijf kun je programma’s opnemen. Deze harde schijf krijg je bij je die je bij een abonnement die je van een aanbieder huurt. Je kunt tijdens de opname van zender veranderen en gelijktijdig je favoriete programma kijken. Mocht de harde schijf vol raken, dan moet je helaas de oude opnames weer verwijderen. Gelukkig bestaan er nog apps zoals Netflix, om genoeg films op je smart tv te kunnen bekijken. 

Nadeel van overstappen naar digitaal 

Er zijn niet veel nadelen aan de overstap naar digitaal. Als we er een moeten noemen dan is het dat je analoge opname apparatuur (zoals dvd-recorders) niet meer makkelijk kunt gebruiken. Heb je een moderne televisie met een ingebouwde digitale tuner? Dan kan er nog wel een analoog signaal uitgestuurd worden dat een dvd-recorder kan opnemen. Dit is wel heel ingewikkeld. Het is beter om gebruik te maken van alle andere voordelen die de overstap naar digitaal erg makkelijk maken.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here