Home Smartphones en tablets Mobiele telefoon met of zonder abonnement: waar moet je voor gaan?

Mobiele telefoon met of zonder abonnement: waar moet je voor gaan?

2048
0
DELEN
Mobiel abonnement

Vind jij het lastig om een keuze te maken over jouw telefoonabonnement? Dat is helemaal te begrijpen. Je kunt namelijk kiezen voor een telefoon met of zonder abonnement. In dit geval bespreken wij de opties abonnement met telefoon en een sim only abonnement. Beide mogelijkheden hebben veel voordelen. Om jou erbij te helpen om een keuze te kunnen maken, zetten wij in dit artikel de voordelen van beide opties op een rij. Zo kun jij uiteindelijk bepalen welk telefoonabonnement het meest geschikt is voor jou en je smartphone gebruik.

Voordelen van een abonnement met mobiele telefoon 

Laten we beginnen met de voordelen van een abonnement met mobiele telefoon. Als je kiest voor zo’n abonnement, betaal je voor de smartphone zelf en je gekozen bundel aan belminuten/sms en internetgebruik. Een voordeel aan het hebben van een abonnement met telefoon is dus dat je iedere maand een bepaald bedrag hiervoor betaald. Je hoeft dus niet van tevoren in één keer een grote uitgave te doen om een smartphone aan te schaffen, dit zit in jouw abonnement verwerkt. Mocht je jouw bedrag in de maand voor je telefoonabonnement toch wat lager willen hebben, dan heb je vaak de keuze om in de eerste instantie een bedrag aan te betalen van je telefoon. Je kunt dan de rest van dit geld in combinatie met je abonnement te doen. Wanneer je hiervoor kiest wordt jouw telefoonabonnement lager, omdat je al voor een deel je telefoon van tevoren hebt betaald. Nog een voordeel van een abonnement met telefoon is dat je altijd uit een van de nieuwste modellen kunt kiezen. Dit is fijn, want zo heb je altijd het nieuwste van het nieuwste. Een ander bijkomend voordeel als je kiest voor een abonnement met telefoon is dat je vaak een contract hebt voor één of twee jaar.  Hierna mag je weer een nieuw toestel kiezen als je jouw abonnement weer verlengd. Na één of twee jaar kun jij dus alweer in het bezit zijn van een gloednieuwe telefoon. 

Voordelen van een abonnement zonder telefoon

Als je kiest voor een abonnement zonder telefoon, kun je kiezen voor een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement betaal je voor een abonnement, maar moet je de telefoon nog los kopen. Hierbij is het abonnement dus vaak vrij goedkoop, omdat je hierbij niet betaald voor de telefoon. Een groot voordeel van een abonnement zonder smartphone is dus dat je lage abonnementskosten hebt, want je betaald alleen voor je bundel. Nog een voordeel aan een sim only abonnement is dat je zelf je toestel kunt kiezen. Je hoeft hiervoor echt niet direct de duurste telefoon te kiezen, je hebt keuze uit bijna alle telefoons. Je kunt dus ook een goedkope smartphone bij een sim only abonnement kiezen. Wellicht vind je dat jouw telefoon helemaal niet aan vervanging toe is. Goed nieuws, want ook hierbij kan je gemakkelijk een sim only abonnement afsluiten. 

Een groot voordeel aan een sim only abonnement is dat het enorm flexibel is. Dit houdt in dat je dit abonnement gemakkelijk weer kunt wijzigen indien je dit wilt. Misschien zat je wel helemaal mis bij het aantal MB’s per maand of heb je echt niet zo veel belminuten nodig als dat er nu in je abonnement zit. In dit geval kun je het heel simpel weer wijzigen naar jouw wensen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een telefoon met abonnement. Niet alleen je internet of belminuten kun je gemakkelijk wijzigen bij een sim only abonnement, het is ook mogelijk om maandelijks op te zeggen. Mocht je niet tevreden zijn met je bepaalde bundel, dan is dit heel handig. Bovendien is dit ook een groot voordeel ten opzichte van een telefoonabonnement met toestel, waar je vaak aan een contract gebonden zit voor minimaal één of twee jaar. 

Kortom, voor beide mogelijkheden is iets te zeggen. Voor zowel een telefoon met abonnement als voor een telefoon zijn er veel voordelen. Denk in ieder geval goed na over het kiezen van een mobiel abonnement of sim only abonnement Er zijn namelijk talloze telefoon abonnementen en sim only abonnementen te vinden. Als je abonnement misschien al afloopt en je twijfelt of je toe bent aan een nieuwe telefoon, is het dus goed om beide opties te overwegen. Kijk welke mogelijkheid je het beste bij jezelf en het gebruik van je smartphone vindt passen om tot de beste keuze te komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here