Home Huishoudelijk Nieuwe generatie grasmaaiers

Nieuwe generatie grasmaaiers

1930
0
DELEN
Nieuwe generatie grasmaaiers

Tot de nieuwste generaties grasmaaiers behoren de robotmaaier en accu grasmaaier. Beide energiezuinig, milieuvriendelijk en stiller dan een benzinemaaier! Ook al bestaan ze al een tijdje, de eerste modellen waren niet je-van-het. Robotmaaiers deden het niet goed, kwamen keer op keer vast te zitten in struiken, vijvers of zand en moestten regelmatig nagekeken worden. Het probleem bij de eerste accu grasmaaiers was de korte maaitijd. Bij een grasveld van middelmatige grootte moest vaak de accu al vervangen worden. Gelukkig zijn de nieuwere modellen sterk verbeterd!

Robotmaaier

Wie geen zin heeft om zelf het gras te maaien, kiest tegenwoordig vaak voor een robotmaaier. Met een robotmaaier heb je gegarandeerd een prachtige grasmat en de techniek erachter is de laatste jaren flink vooruit gegaan. Het gebeurd zelde nog dat een robotmaaier vast komt te zitten in het zand, of een stukje gaat zwemmen in de vijver. Als dat tegenwoordig gebeurd is het vaak een fout van de eigenaar. Deze heeft het maaigebied dan niet helemaal goed uitgezet. Een robotmaaier maait bijzonder stil en volledig automatisch. Bovendien produceert een robotmaaier geen afval. Voordat je een robotmaaier koopt is het verstandig om uit te zoeken welk type het beste past bij jou en je gazon. Ten eerste is het oppervlak van je gazon erg belangrijk. Sommige modellen kunnen een groter oppervlak maaien dan andere voordat ze opgeladen moeten worden. Er zijn modellen die wel 3000 m² kunnen maaien! Ten tweede kun je kiezen uit robotmaaiers die steile hellingen op kunnen maaien als je tuin een wat complexere vorm heeft. Er zijn ook slimme robotmaaiers. Deze kun kun je met je telefoon bedienen of houden bijvoorbeeld bij hoe snel het gras op jouw gazon groeit. Daar past de slimme robotmaaier dan zelf een maaiplan op aan. Super handig! Robotmaaiers zijn er dus in verschillende soorten en maten en er zit er altijd wel eentje bij die precies bij jou past. Hoe meer functies hoe duurder het prijskaartje.

Robotmaaier beste

Accu grasmaaier

Accu grasmaaiers zijn de nieuwste verbetering van de elektrische grasmaaier. Super, omdat je niet meer beperkt bent door je elektrische kabel, die of vaak net iets te kort was, of regelmatig onder het mes kwam. De accu grasmaaiers leveren dezelfde kracht als een elektrische grasmaaier, maar dan zonder de verlengkabel. Het enige nadeel is dat je beperkt bent door de accuduur. Gelukkig voor ons is er aan dat nadeel de laatste jaren hard gewerkt. Hierdoor zijn accu’s de laatste jaren flink doorontwikkeld. Het geschikte model vinden voor jouw gazon kan wel eens lastig zijn. Er zijn namelijk veel modellen om uit te kiezen. Om de juiste keuze te maken is, net als bij de robotmaaier, gazonoppervlak een belangrijke factor. Heb je een groot gazon, dan is het fijn om een accumaaier te kiezen met een brede maaibreedte en een grote opvangbak. Hierdoor is de klus sneller geklaard. Er zijn accumaaiers die geschikt zijn voor een gazon tot 500 m². Natuurlijk kan je ook grotere oppervlakten maaien, echter moet de accu dan tussendoor vervangen of opgeladen worden. De capaciteit van de accu is bij elke accumaaier anders. Het is dus belangrijk om ook goed naar de capaciteit van de accu te kijken. Niet alle accu’s kunnen dus een oppervlak van 500m² in een keer maaien.

Kies je voor een een accumaaier is het aan te raden om over meer dan één accu te beschikken. Hierdoor hoef je jouw maai klus tussentijds niet te onderbreken om de accu op te laden. Er zijn accu’s met een batterij indicator, waardoor je niet verrast wordt door een lege accu. Kies je liever voor het gemak van een robotmaaier dan is het aan te raden om er een te kiezen die iets meer capaciteit aankan dan je werkelijke gazonoppervlak. Zo kan ook deze zelfstandige tuinman zijn klus klaren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here