Home Computers Dit zijn de voordelen van 2-in-1 laptops

Dit zijn de voordelen van 2-in-1 laptops

2048
0
DELEN
2-in-1 laptop

We zien er tegenwoordig steeds meer van voorbijkomen: 2-in-1 laptops. De populariteit van deze laptops is in de afgelopen enorm gestegen. Het is dus niet gek dat veel elektronicawinkels hier veel van verkopen. Maar wat is een 2-in-1 laptop nu precies en wat zijn de voordelen hiervan? Wij zetten het op een rij voor je in dit artikel. Mocht je dus interesse hebben in een 2-in-1 laptop of hier gewoon meer over willen weten, lees dan snel verder!

Wat is een 2-in-1 laptop?

Een 2-in-1 laptop betekent een combinatie van een laptop en tablet. Tegenwoordig bestaan er al veel verschillende soorten 2-in-1 laptops. Denk bijvoorbeeld aan een scherm dat je kunt loshalen van een toetsenbord, of een laptop met een scherm dat 360 graden gedraaid kan worden. Een 2-in-1 laptop beschikt over een touchscreen. Je kunt een 2-in-1 laptop gebruiken voor verschillende doeleinden. Je kunt deze combinatie van laptop en tablet gebruiken voor werkzaamheden op bijvoorbeeld school/kantoor, maar ook om games te spelen en om een serie te kijken op Netflix is een 2-in-1 laptop geschikt. 

Welke soorten 2-in-1 laptops zijn er? 

Er zijn tegenwoordig al verschillende 2-in-1 laptops te koop. Denk bijvoorbeeld aan een 2-in-1 laptop van 13, 14 of 15 inch. Je hebt dus de mogelijkheid om tussen verschillende formaten te kiezen van deze laptop. Bovendien heb je verschillende modellen. Je hebt een model met een omklapbaar scherm en een model waarbij je het scherm kunt loskoppelen. Momenteel zien we vooral het model met omklapbaar scherm steeds populairder worden. Het effect dat je scherm kan omklappen is natuurlijk ook wel iets speciaals. Mocht je vaker je tablet even los willen gebruiken omdat je dat handig vindt, is juist het scherm dat loskoppelbaar is een aanrader.

Voordelen van een 2-in-1 laptop

Nu we je hebben verteld wat een 2-in-1 laptop is en welke soorten er hiervan zijn, is het tijd om te kijken naar de voordelen van een 2-in-1 laptop. Dit is tenslotte wat je graag zou willen weten als je eraan zit te denken om zo’n device aan te schaffen. Want biedt zo’n laptop nou ook voordelen ten opzichte van een normale laptop en/of tablet? Om jou een beter beeld te geven van de voordelen van deze 2-in-1 laptop, sommen wij deze hieronder voor je op. 

  • Veel gebruiksgemak. Een 2-in-1 laptop biedt veel gebruiksgemak. Het heeft namelijk veel verschillende functionaliteiten, allemaal om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Bovendien kun je met één handeling overschakelen naar een tablet. Dit is een ideale optie omdat je dit voor veel verschillende gelegenheden kunt gebruiken. Het is namelijk niet altijd handig om een complete laptop te hebben, bijvoorbeeld als je ergens even weinig ruimte hebt. Doordat je snel kunt schakelen naar tablet is dit een perfecte oplossing.
  • Minder apparaten nodig. Doordat je met een 2-in-1 laptop de mogelijkheid hebt om je scherm los te koppelen, kun je het ook als tablet gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je minder apparaten nodig hebt. Je hoeft namelijk in dit geval niet een losse laptop en tablet te kopen, je hebt het nu in één keer. 
  • Je hebt lagere beheerskosten. Minder apparaten leidt tot lagere beheerskosten. En dat is natuurlijk fijn, want dit bespaart je een hoop. Denk er bijvoorbeeld maar aan dat je bij een 2-in-1 laptop maar één keer hoeft te betalen voor een licentie of abonnement. Heb je een losse laptop en tablet, dan moet je dit waarschijnlijk twee keer betalen omdat je per apparaat betaald. 
  • Je beschikt over meer capaciteit. Doordat je twee apparaten in één hebt, beschik je tegelijkertijd over meer capaciteit dan dat je losse apparaten hebt. Een 2-in-1 laptop heeft vaak een zwaardere processor en accu. Bovendien is het zo dat een 2-in-1 laptop vaak beschikt over meerdere opslagmogelijkheden dan je bij een losse laptop of tablet hebt. Dit is een groot voordeel. 

Zit je eraan te denken om een 2-in-1 laptop te kopen? Dan ben je ervan verzekerd dat je genoeg keuze hebt. Er zijn veel verschillende 2-in-1 laptops te koop, van allerlei verschillende laptopmerken. Als je er zeker van wilt zijn dat je de beste 2-in-1 laptop voor jezelf kiest, is het altijd verstandig om 2-in-1 laptop reviews van anderen te lezen. Zij beschikken tenslotte over deze laptop of hebben deze getest, dus zij kunnen jou het beste vertellen over de ervaringen hiermee. Het lezen van beoordelingen over een betreffende 2-in-1 laptop kan jou erbij helpen om een goede keuze te maken. Zou jij overwegen om een 2-in-1 laptop aan te schaffen, of vindt je twee losse apparaten handiger? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here