Home Internet Ziggo en KPN belangrijkste providers triple play en quad play

Ziggo en KPN belangrijkste providers triple play en quad play

2965
0
DELEN
Ziggo en KPN belangrijkste providers triple play en quad play

Nog altijd is er een stijging te zien in het aantal triple play- en quad play-abonnementen. Hierbij worden de drie diensten internet, bellen en televisie bij één provider afgenomen. Bij quad play is dit ook nog extra gecombineerd met een mobiel abonnement.

Aantallen quad play

De eerste drie maanden van dit jaar groeide het aantal Nederlanders dat een quad-play abonnement afneemt tot 775.000. Onder de naam KPN Compleet is het telecombedrijf KPN de grootste quad play-aanbieder. Bij dit abonnement krijg je als extraatje een aantal diensten gratis aangeboden zoals de televisiezender HBO en een verdubbeling van de mobiele data in het mobiele abonnement.

Met de stijging van 6% ten opzichte van vorig jaar is nu 17% van de verkochte gebundelde abonnementen een quad play abonnement. Hiervan heeft KPN een marktaandeel van 87% en komt Ziggo niet verder dan 11%. Om dit aandeel te verhogen is Ziggo een samenwerking met Vodafone aangegaan, welke later dit jaar door de Europese Commissie nog goedgekeurd moet worden.

Triple play populairst

Ondanks de groei van quad play blijft triple play nog altijd met ruime voorsprong het populairst. Er worden namelijk bijna vier miljoen triple play-abonnementen gebruikt. Met 63% is Ziggo de populairste provider, gevolgd door KPN met 27%.

Welk abonnement past bij mij?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Tegenwoordig wordt bijvoorbeeld de vaste telefoon bijna niet meer gebruikt, waardoor je eerder een internet en tv-abonnement kiest dan triple play. Wil je toch ook profiteren van je mobiele abonnement bij dezelfde provider? Dan is het verstandiger om toch ook vaste telefonie in het abonnement te kiezen, ondanks dat je het niet of nauwelijks gebruikt. Zo profiteer je toch van de voordelen van dit specifieke abonnement. Op Overstappen.nl kun je meer lezen over de voordelen van een internet en televisie abonnement. Het is ook mogelijk om losse diensten te vergelijken zoals alleen een internet of een televisie-abonnement. Op EasySwitch.nl kun je internet vergelijken op kenmerken als snelheid, soort aansluiting en prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here