Home Computers 10 originele gadgets om cadeau te geven

10 originele gadgets om cadeau te geven

6338
0
DELEN
5-in-1 gereedschap

Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand die technisch is aangelegd en altijd zit te prutsen? Dan kom je er al snel achter dat het nog vrij lastig is om leuke gadgets te vinden die geschikt zijn om cadeau te geven. Gelukkig heeft radbag.nl een uitgebreide collectie originele cadeaus, waaronder speciale cadeaus voor techneuten en handige doe-het-zelvers. Hier geven we je 10 voorbeelden van originele gadgets die je cadeau kunt geven aan ‘jouw’ techneut.  Na het lezen van dit artikel zou je genoeg cadeau ideeën moeten hebben!

1.      Laptop- en computertechneuten

Je kent ze wel: de bekende technici die altijd worden opgeroepen door familie en vrienden als de computer weer eens gek doet. Deze technici of begaafde amateurs doen weinig liever dan sleutelen aan kapotte apparatuur om te kijken hoe het vanbinnen in elkaar zit. Laptop-batterij vervangen? Geen enkel probleem! Nieuwe harde schijf? Zo gefikst! Ben je op zoek naar een cadeau voor deze computertechneut, dan is er weinig beter dan de iFixit toolset, waarmee je een complete set cadeau doet waarmee je vrijwel elke computer of laptop kunt openschroeven en (de)monteren.

tech gadgets

2. Multifunctionele pen

Voor de échte doe-het-zelvers is er altijd wel iets te slopen, te schroeven of te meten. Helaas hebben de meesten niet in elke broekzak wat ze nodig hebben. Dan is deze multifunctionele pen een zeer geschikt cadeau. Bruikbaar als meetlint (zowel cm als inch), als schroevendraaier (zowel kruiskop als sleuf), als waterpas en… je kunt er ook nog mee schrijven!

reistas voor backpackvakantie

 

3. Ninja 18-in-1 tool

Als je wilt weten hoe iets werkt, moet je het openschroeven. Wil je iets repareren, dan moet je het eerst losmaken of openen. Wil je een biertje, dan moet je de dop verwijderen. Kortom: het leven van een man -al dan niet een doe-het-zelver- bestaat voor een groot gedeelte uit het openen van verschillende items. Als cadeau is dan de Ninja 18-in-1 tool handig: hiermee valt vrijwel alles in een handomdraai te openen. Of het nu gaat om een belangrijke brief, een pakket, blikjes, flesjes, apparaten of simpelweg een biertje.

Ninja 18-1 tool

4. Survival kit

Dit cadeau is misschien meer bedoeld voor reizigers dan voor techneuten – al zal de inhoud toch altijd nuttig blijken te zijn. De survival kit bevat diverse dingen die best wel handig zijn als je wilt overleven – of als je gewoon vaak in gekke situaties terechtkomt. Met dingen als een mes, sterke kabel, vuurstarter en watervaste lucifers kun je overleven in de Himalaya, maar ook gewoon je eigen barbecue op een originele manier aansteken.

survial kit cadeau idee

 

5. Multibit schroevendraaier

Het bij je hebben van handige tools is voor techneuten absoluut onmisbaar. Vooral de situatie ‘wie heeft er toevallig een schroevendraaier bij zich?’ komt vaker voor dan je denkt. Het is in dergelijke gevallen natuurlijk geweldig als degene die altijd de klusjes doet, meteen overeind springt met de mededeling dat hij vast wel iets passends heeft. Om dan met jouw cadeau voor de dag te komen!

reistassen

6. Magnetische werkplaat

De échte computertechneut weet als geen ander: als je iets uit elkaar haalt, moet je ook weten hoe je het weer in elkaar moet zetten. Het is natuurlijk fantastisch als je die laptop volledig uit elkaar hebt weten te schroeven, maar men zal toch bitter teleurgesteld zijn als je dan niet meer weet waar welk schroefje ook alweer moest. En waar was dat boutje voor? Ken jij een dergelijke doe-het-zelver, dan doe je hem en jezelf een groot plezier met deze magnetische werkplaat als cadeau. Hij raakt nooit meer schroeven kwijt en kan zelfs met een stift erbij zetten wat het onderdeel is en waar het thuishoort.

magnetische werkplaat cadeau

7. Oplaadbare kurkentrekker

Van de verschillende cadeaus voor techneuten is dit toch wel een echt gave gadget: de elektrische kurkentrekker. Want zeg nou zelf: alles wat elektrisch werkt is beter, toch? Bovendien is deze kurkentrekker ook nog oplaadbaar, zodat je niet ineens zit met een gesloten fles wijn, een lege batterij en gesloten winkels… Waarna je alsnog moeilijk moet gaan doen om bij die wijn te komen.

oplaadbare kurkentrekker

8. Karabijn-haak annex flesopener

 

De bekende karabijn-haak wordt vooral toegepast in verschillende sporten, waarbij je delen van je uitrusting aan je lichaam moet bevestigen. Het is echter ook een ontzettend handig tooltje voor doe-het-zelvers omdat je er vanalles aan kunt hangen. Heb je even vrije handen nodig, dan hang je er gewoon je schroevendraaier, meetlint, waterpas of wat je dan ook maar bij de hand hebt aan. Kun je ook alles meteen weer gemakkelijk terugvinden. En ben je eenmaal klaar met het werk, dan is de karabijn-haak ook nog te gebruiken als flesopener voor dat welverdiende biertje…

Karabijn-haak annex flesopener

9. 5-in-1 gereedschap

Hadden we deze nog niet genoemd? Dat klopt, er zijn veel verschillende uitvoeringen van multitools die geschikt zijn als cadeaus voor technici. De vorige bevatte echter voornamelijk schroefmateriaal, terwijl deze vooral uitblinkt in de verschillende tangen en scharen. Ideaal dus voor als je wilt prutsen aan elektrisch, als je vaak dingetjes bij moet knippen of als je eens toe bent aan het gebruik van grof geweld om iets voor elkaar te krijgen.

5-in-1 gereedschap

10. Vuurstaal

Deze gadget hoort niet alleen thuis in een lijst cadeaus voor technici, maar eigenlijk in een lijst cadeaus voor álle mannen! Dit is namelijk een origineel Zweeds vonkstaal, waarmee je op ouderwetse manier vuur kunt maken door gebruik te maken van wrijving. Uiteraard heeft het wel een technisch snufje, want dit gaat een stuk gemakkelijker en is een stuk interessanter dan het tegen elkaar wrijven van twee stukjes hout…

vuurstaal als gadget

 

Cadeaus en gadgets voor technici

Met deze 10 mooie voorbeelden heb je een aardig idee van wat je cadeau zou kunnen geven aan de techneut die jij kent. Bij radbag.nl vind je gegarandeerd een passend cadeau voor een techneut dat niet alleen leuk is om te geven, maar ook handig is voor jezelf. Denk daarbij ook aan jezelf: geef hem iets wat niet alleen gaaf en origineel is, maar wat ook gebruikt kan worden als de bewuste techneut jou ergens mee kan helpen. Heb jij bijvoorbeeld een kapot apparaat, dan kun je de techneut voorzien van het juiste gereedschap. Komt hij weer eens bij je langs, dan kun je ‘toevallig’ wijzen op het kapotte apparaat – en voor je het weet is het weer kant en klaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here