Home Televisie Welke streamingdienst past bij jou?

Welke streamingdienst past bij jou?

2641
0
DELEN

Netflix heeft concurrentie. Er zijn verschillende soorten streamingdiensten op de markt en hebben ieder hun eigen voordelen, kosten en ook nadelen. In dit artikel vergelijken we Netflix, Amazon Prime en Videoland. Welke streamingdienst past bij jou?

Netflix

Netflix is misschien wel de meest bekende streamingdienst. Voor een abonnement betaal je 10 euro per maand waarmee je met twee gebruikers tegelijk in HD films en series kunt kijken. Betaal je iets meer, dan krijg je voor 12 euro per maand Ultra HD. Naar Ultra HD kun je met vier gebruikers tegelijk kijken. Netflix heeft een ruim aanbod aan films, series en documentaires. Het grote voordeel aan Netflix zijn de grote titels die ze presenteren, de series en natuurlijk de Netflix Originals. Dit zijn series die zijn gemaakt voor Netflix of alleen of Netflix te zien zijn. Met jouw account heb je toegang tot deze series. Leuk!

Amazon Prime

Voor Amazon Prime betaal je een stuk minder dan voor Netflix. De eerste maanden betaal je drie euro per maand en kun je met meerdere gebruikers naar films en series kijken. Na zes maanden ga je zes euro per maand betalen. Een verdubbeling van de kosten, maar nog steeds een stuk goedkoper dan Netflix! Alhoewel het aanbod kleiner is dan bij Netflix, vind je ook bij Amazon Prime Original series. Alhoewel de streamingsdienst erg goedkoop is, is het aanbod nog klein in vergelijking met bijvoorbeeld Netflix en Videoland. Soms ontbreekt er bij een filmn of serie nog Nederlandse ondertiteling en zijn er geen Nederlandse films of series te bekijken.

Videoland

Een abonnement bij Videoland heb je al voor 9 euro in de maand. Voor dit bedrag krijg je via je TV, Chromecast of browser toegang tot diverse series, tv-programma’s en films. Het grote voordeel van Videoland is dat je Nederlandse series en programma’s kunt kijken. Veel programma’s die uitgezonden worden op de zenders van RTL, kan je via Videoland alvast vooruit kijken. Dikke winst!

Conclusie

Uiteindelijk is het afhankelijk van je wensen, welke streamingsdienst het beste bij je past. Houd je van Nederlandse tv, films en series? Dan past Videoland het beste bij jouw gebruik. Netflix is fijn voor liefhebbers van allerlei series en wie met meerdere personen tegelijk wil kijken. In verhouding is Netflix goedkoop wanneer je met anderen het account deelt. Amazon Prime is het meest geschikt voor de kijker die graag series of films kijkt die in het buitenland worden uitgezonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here