Home Smartphones en tablets Wat weten we over de nieuwe OPPO Find X5-serie?

Wat weten we over de nieuwe OPPO Find X5-serie?

2115
0
DELEN
Wat weten we over de nieuwe OPPO Find X5-serie

Zoals gebruikelijk voor veel fabrikanten van smartphones, brengt elk jaar weer een nieuwe generatie toestellen met zich mee. Dat geldt ook voor de Chinese fabrikant OPPO. Op 11 maart komt de nieuwe serie high end smartphones van OPPO op de markt in de Benelux, de Find X5-toestellen. Vanaf dan wordt het dus ook mogelijk om een OPPO X5 met abonnement te krijgen. Wat kunnen we nu al zeggen over de nieuwe OPPO Find X5-serie?

De ‘standaard’ OPPO Find X5

Uiteraard is de basis van de Find X5-serie de ‘standaard’ OPPO Find X5. Dit wordt een redelijk groot toestel met een scherm van 6,5 inch. Dat flinke scherm is een AMOLED-scherm, wat garant staat voor mooie kleuren. De maximale resolutie van het scherm bedraagt 1080 x 2400 pixels en de verversingssnelheid van het scherm is met 120Hz net zo hoog als die van recente high end toestellen van Samsung en Apple. Dit zorgt voor vloeiende bewegingen op het scherm, zowel bij het kijken van video’s als bij het gamen, swipen en scrollen. De camera setup van de OPPO Find X5 bestaat uit een selfiecamera van 32 megapixel aan de voorzijde en drie lenzen op de achterzijde: een 50 megapixel hoofdcamera met een groothoeklens van 50 megapixel plus een telelens van 13 megapixel voor een 5x hybride zoom. De vingerafdrukscanner op bevindt zich op de Find X5 onder het scherm, aan de voorkant van het toestel dus. Verder is draait deze smartphone op Android 12 en is hij voorzien van een forse 4.800 mAh batterij met mogelijkheden voor snelladen en draadloos opladen. Het toestel is spatwaterdicht en stofvrij, maar kan niet onderwater.

De kleine variant: de OPPO Find X5 Lite

De Find X5-serie heeft ook een kleinere Lite-variant van de standaard Find X5. De OPPO Find X5 Lite is net wat kleiner dan de gewone Find X5 met een 6,433 inch AMOLED-scherm. Dit scherm heeft een wat lagere verversingssnelheid van 90Hz. De processor van het toestel is ook nog wat minder geavanceerd dan die van Find X5, maar het intern geheugen (8GB) en de opslagcapaciteit (256GB) zijn wel hetzelfde. De camera setup aan de achterzijde bestaat weliswaar ook uit drie lenzen, maar is wel duidelijk anders: een hoofdcamera van 64 megapixel is met een groothoeklens van slechts 8 megapixel en een macrolens van 2 megapixel. De batterij is met 4.500 mAh wat kleiner en draadloos laden is helaas niet mogelijk. Verder draait de Find X5 Lite nog op Android 11.

De kleine variant de OPPO Find X5 Lite

Het vlaggenschip: de OPPO Find X5 Pro

Wil je echter het allerbeste, dan kun je beter gaan voor de OPPO Find X5 Pro, het absolute vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Dit toestel is het grootst door het geavanceerde LTPO-AMOLED scherm van 6,7 inch, dat met 3216 x 1440 pixels een extra hoge maximale resolutie heeft. De Snapdragon 8 Gen 1 processor is ook sneller en geavanceerder en wordt ondersteund door meer intern geheugen (12GB). Qua camera’s lijkt de Find X5 Pro dan wel weer heel erg op de standaard Find X5. Wel is het toestel waterdicht en heeft het een extra grote accu van 5000 mAh.

Een aantal zaken valt dus op. Ten eerste is dat verschil in waterdichtheid, maar ook het minimale verschil in camera’s tussen de gewone Find X5 en de Find X5 Pro. In ieder geval is OPPO er weer in geslaagd om nieuwe toestellen te produceren die op z’n minst het overwegen waard zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here