Home Televisie Alles wat je wilt weten over mini LED op een rij

Alles wat je wilt weten over mini LED op een rij

2002
0
DELEN
Mini-led

Ben je op zoek naar een nieuwe tv voor in huis? Dan komen er tijdens deze zoektocht waarschijnlijk allerlei termen op je af. Oled, HDR en mini LED bijvoorbeeld. De laatste van deze drie is misschien nog niet al te bekend, maar krijgt wel steeds meer populariteit Het is dan ook zeker iets waar je naar kunt kijken als je op zoek bent naar een nieuwe tv voor in huis. Maar wat is mini LED, wat zijn de voordelen ervan, wat zijn de verschillen met Oled en welke merken maken al gebruik van mini LED? Wij zetten hieronder alles wat je wilt weten op een rijtje, dus lees snel verder!

Wat is mini LED? 

Laten we beginnen met de betekenis van een mini LED tv, zodat je hier een beter beeld van krijgt. Mini LED is eigenlijk gewoon een verbetering van de normale LED-schermen. Deze gewone schermen maken gebruik van één groot LED-paneel. De laatste jaren is het echter zo dat deze techniek verbeterd is en er gebruik werd gemaakt van zogeheten dimming zones. 

En dan komt mini-led om de hoek kijken, want deze techniek is de nieuwste en beste versie van local dimming. Hierbij kan het LED-paneel zones apart van elkaar aansturen. Met behulp van mini-led kunnen beelden een krachtig contrast krijgen. Dit heeft te maken met het feit dat de kleine ledlampjes in het scherm bij mini-led individueel kunnen dimmen en oplichten. Steeds meer merken hebben televisies beschikbaar met deze mini LED technologie. Hieronder gaan we dieper in op de voordelen van deze technologie.

Wat zijn de voordelen van mini LED?

Nu je een beter beeld hebt van wat een mini LED tv precies is, is het goed om het te hebben over de voordelen hiervan. Want wat heb je aan een TV mini led? Ten eerste is het een voordeel dat mini LED tv’s een sterk contrast hebben. Dit komt door het feit dat de achtergrondverlichting dankzij deze technologie precies wordt aangestuurd. 

Het sterke contrast bij de tv’s is te merken doordat donkere delen heel donker zijn en heldere delen juist erg licht. Dit zorgt ervoor dat je bij het televisie kijken dus te maken krijgt met een sterk contrast. Hierdoor komt ook de zogeheten HDR techniek goed tot zijn recht, omdat er door het sterke contrast ruimte is voor veel kleurgebruik. Een ander voordeel van mini LED is dat je minder gloed ziet om de lichte objecten heen tijdens het televisie kijken. Nog een voordeel van zulke tv’s is dat deze vaak slanker zijn dan veel andere televisies.

Het verschil met OLED

Maar hoe zit het nu eigenlijk met tv mini led vs. Oled? Er zit zeker een verschil tussen deze twee soorten tv’s. Probeer deze dan ook niet met elkaar te verwarren. Waar een OLED-paneel iedere pixel individueel verlicht, is het bij mini LED zo dat pixels gedetailleerd doelbewust worden verlicht. Oled kan pixels juist individueel aan en uitzetten. Hierdoor is het zo dat een Oled tv nog een betere kwaliteit kan leveren dan mini LED. Het is tenslotte niet voor niets zo dat Oled tv’s enorm geliefd zijn en dus ook veel verkocht worden. Mini LED kan hier dus nog niet aan tippen, maar is wel een technologie die we zeker in de gaten kunnen houden.

Welke merken maken al gebruik van mini LED?

Steeds meer televisie merken kiezen ervoor om ook mini LED tv’s in hun assortiment op te nemen. Er zijn dan ook al een hoop merken die dit tegenwoordig. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een Samsung, Philips, Sony, QNED, of LG Mini LED. Mocht je het leuk vinden om een mini LED tv te kopen, dan heb je hier tegenwoordig al een ruime keuze in. Naar verwachting wordt het aanbod hierin dan ook alleen maar groter, omdat deze technologie steeds meer populariteit krijgt. Door het aanbod aan mini LED tv’s kun je echt voor een tv kiezen dat goed bij je wensen aansluit.

Kortom: je zou tegenwoordig zeker kunnen kijken naar de mogelijkheden voor een mini LED tv. Hierboven heb je alvast wat basisinformatie over deze nieuwe technologie. Als je echter voor een mini tv LED wilt gaan, is het wel aan te raden om jezelf hier nog even goed over in te lezen. Vergelijk het ook met de andere tv’s, zoals bijvoorbeeld Oled tv’s. Door even goed vooronderzoek te doen kun je straks een betere weloverwogen keuze maken. Zou jij een mini LED tv overwegen of kies je liever voor een ander soort televisie in huis?

DELEN
Vorig artikelDe beste HD-beamer 2024
Volgend artikelWat weten we over de nieuwe OPPO Find X5-serie?
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here