Home Business Vooruitblik op cryptomarkt in 2021

Vooruitblik op cryptomarkt in 2021

2323
0
DELEN
Vooruitblik op cryptomarkt in 2021

Nu het einde van het jaar alweer snel in zicht komt, is het interessant alvast vooruit te blikken naar volgend jaar. Zeker als het gaat om de cryptomarkt, aangezien er de afgelopen maanden sprak is geweest van behoorlijke koersstijgingen en er spannende ontwikkelingen zijn. De afgelopen jaren is investeren in crypto zowel particulier als zakelijk gezien behoorlijk in populariteit gestegen. Al deze investeerders zullen dus benieuwd zijn of ze volgend jaar een mooi rendement op hun crypto kunnen halen. Heb jij ook geïnvesteerd in een cryptomunt, of ben je van plan dat te gaan doen? Hieronder lees je over diverse ontwikkelingen op de cryptomarkt, en welk effect deze mogelijk in 2021 zullen gaan hebben.

PayPal betreedt de cryptomarkt

Crypto werd sinds het ontstaan van de eerste digitale munt Bitcoin, gezien als de valuta van de toekomst. Nu er steeds kritischer gekeken wordt naar het monetaire beleid van onder andere de ECB, lijkt er steeds meer interesse te zijn in valuta die niet aan een dergelijke centrale sturing zijn onderworpen. Toch kwam een bredere acceptatie en toepassing van crypto door bedrijven door wet- en regelgeving en angst voor een groot risico nog niet echt van de grond. Dat is nu echter veranderd, aangezien PayPal als eerste de stap heeft durven te maken naar de cryptomarkt. Binnenkort kunnen klanten hier onder andere Bitcoin kopen en verkopen, evenals andere munten zoals Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum.

PayPal geeft de beschikking over een wallet, waarin de gekochte munten opgeslagen worden. In eerste instantie zal enkel de koop en verkoop van crypto mogelijk zijn. Verwacht wordt dat vanaf begin 2021 ook betalingen zullen kunnen worden uitgevoerd met digitale valuta. Toen dit nieuws onlangs naar buiten kwam, waren er direct koersstijgingen van wel vijf procent zichtbaar. Blijkt deze pionierszet een succesverhaal, dan zouden dergelijke stappen door andere grotere bedrijven nog wel eens de markt aardig kunnen gaan stuwen.

Na-ijlend effect van de Bitcoin halving dit jaar

Na-ijlend effect van de Bitcoin halving dit jaar

Hoewel er intussen meerdere cryptomunten zijn die een vaste plek in de markt veroverd hebben, heeft Bitcoin als grondlegger nog het grootste marktaandeel. In mei 2020 heeft bij deze munt een belangrijke gebeurtenis plaatsgevonden. Voor de derde keer is er namelijk sprake geweest van een zogenaamde halving. Versimpeld uitgelegd houdt dit in dat de beloning voor miners (en daarmee het aanbod) van nieuwe Bitcoin halveert. Door een gelijkblijvende vraag maar met een gehalveerd aanbod heeft dit iedere keer in het verleden gezorgd voor een grote koersstijging. Uit analyses is gebleken dat er na iedere halving nog anderhalf jaar sprake was van een na-ijlend effect met stijgende koersen. Nu de koersen na de crash door de coronacrisis in maart dit jaar alweer een sterk stijgende lijn laten zien, belooft dit nog wat voor 2021.

Nu spaarrekeningen haast geen rendement meer opleveren, kiezen steeds meer mensen er particulier of zakelijk voor te investeren in crypto. Heb jij hier ook interesse in? Zorg dan dat je je goed inleest en op de hoogte bent van de markt. Een goede voorbereiding vergroot je kansen op een mooi rendement en verkleint de kans op verlies, al is het natuurlijk nooit mogelijk de toekomst te voorspellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here