Home Smartphones en tablets Vertalen met handige vertaal-apps

Vertalen met handige vertaal-apps

3836
0
DELEN
Vertalen

Je bent op vakantie naar een exotisch oord. Je geniet van zon, zee en strand. Dan wil je een lekker hapje of drankje bestellen, maar enig nadeel is de taal. De taal van het (ei)land ben je niet machtig en de menukaart lezen lukt ook niet. Dan ben je blij dat je je smartphone bij je hebt en alle teksten met een app kunt vertalen. In de artikel zetten we 5 beste vertaal apps waarmee je teksten kunt vertalen op een rijtje.

Google Translate (iOSAndroid)

Verreweg de bekendste gratis vertaal app is Google Translate. Met Google Translate kun je een tekst in meer dan 100 talen vertalen. Je kopieert de tekst en je hebt gelijk de vertaling. Voor 59 talen is de app ook offline te gebruiken. Zo kun je ook je hapje en drankje bestellen wanneer er even geen internetverbinding is.
Voor 37 talen is het mogelijk om een foto te maken van bijvoorbeeld een verkeersbord, en de vertaling komt gelijk beeld. Zo weet je direct of je nu ergens wel of juist niet mag parkeren.

Ook is er een functie waarmee je via de app met andere mensen kunt praten. De zinnen die je inspreekt worden direct vertaald naar je gesprekspartner en vice versa. Deze functie is mogelijk met 32 talen. De app herkent ook handschrift zodat je een zin niet hoeft in te typen, maar je deze ook kunt schrijven.
Het handige van deze app is ook dat je direct kunt schakelen tussen de verschillende talen. De app is zeer hand en gebruiksvriendelijk.

Microsoft Translate (iOSAndroid)

Met de app Microsoft Translate kun je teksten in meer dan 60 talen vertalen. Wil je een gesprek voeren met iemand dan kun je twee apparaten aan elkaar koppelen en kun je real-time een gesprek voeren die je kunt verstaan en begrijpen. De vertaal app kun je offline gebruiken, maar daarvoor moet je wel eerst de talen downloaden die je nodig hebt.

Voice Translator (Android)

De taal is met deze sprekende vertaal app niet langer een barrière meer. Wil je een gesprek voeren en spreek je beiden een andere taal dan is deze app de oplossing om elkaar te verstaan en te begrijpen. Je spreekt iets in en de app vertaalt wat jij gezegd hebt in de taal van de gesprekspartner en andersom. Alle gemaakte gesprekken kunnen opgenomen en opgeslagen worden zodat je het later nog eens terug kunt luisteren.

iTranslate (iOSAndroid)

iTranslate is een veelgebruikte vertaal- en woordenboekapp. Teksten op websites kunnen op een eenvoudige manier vertaald worden en je kunt ook inspreken om de tekst te vertalen. Er zijn meer dan 90 talen beschikbaar. Deze vertaal app is offline te gebruiken zodat je waar je maar bent kunt vertalen, ook al heb je geen beschikking over internet. De gesproken vertalingen kun je laten horen door een mannelijke of door een vrouwelijke stem. Op een zeer eenvoudige manier kun je wisselen tussen de verschillende talen. Bij deze app is het niet mogelijk om een foto te maken van een tekst.

Language Translator (Android)

Vertaal woorden met de app Language Translator. Deze app is niet alleen een vertaala pp, ook kun je direct een betekenis van het woord lezen en dient het als woordenboek. Language Translator is eenvoudig in gebruik en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Vertalingen kun je laten luisteren en dat kan behoorlijk handig zijn in bijvoorbeeld China of Japan.

Welke vertaal-app vind jij handig in gebruik?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here