Home Smartphones en tablets Leerzame apps voor groep 3

Leerzame apps voor groep 3

4957
0
DELEN
groep 3

De kleuterperiode is voorbij. Je zoon of dochter gaat naar groep 3. Het lijkt misschien of het dan écht gaat beginnen, maar dat is natuurlijk niet zo. Ook in de kleuterklassen zijn kinderen al bezig geweest met letters, woordenschat en rekenen. Groep 3 is natuurlijk wel het jaar dat kinderen écht leren lezen. Let maar eens op; met Kerst kunnen de kinderen al best wel goed lezen! Het gaat echt heel hard als ze eenmaal door hebben hoe het werkt. Vaak zijn kinderen zó enthousiast dat ze thuis nog verder willen oefenen. In dit artikel zet ik een paar leerzame apps op een rijtje die geschikt zijn voor groep 3.

Letters leren Lezen – Juf Jannie (iOSAndroid) € 3,99

Deze leerzame app is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar die interesse tonen in letters. Met deze leerrijke app leren kinderen op een speelse manier de letters. Met 7 verschillende oefeningen leren de kinderen alle letters onder de knie te krijgen. De letters worden fonetisch uitgesproken. Kinderen leren de letters, welke klanken bij de letters horen, luisteren naar de klanken, articuleren, hoofdletters versus kleine letters, letters lezen en begin letters van woorden herkennen.

Dit is niet de enige educatieve app van Juf Jannie, er zijn ook educatieve apps waarmee je kunt leren lezen, leren rekenen, en nog vele andere spelletjes. Neem eens een kijkje op haar website.

Rekenkoning Junior (iOSAndroid) Gratis versie en betaalde versie € 2,89

Dit rekenspel speelt zich af in de Middeleeuwen. Door rekensommen en puzzels op te lossen klim je hoger op de ladder. Verzamel sterren en win medailles. Deze leerzame app is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op een leuke en speelse manier maken de kinderen kennis met rekenen. De gratis versie biedt alleen optellen en aftrekken, bij de betaalde versie va € 2,89 kun je ook delen, vermenigvuldigen, meten, vergelijken, puzzelen en breuksommen maken.

Mingoville Leer klokkijken (iOSAndroid)

Met deze educatieve app leert je kind klokkijken. Met verhalen, uitleg, leuke animaties en geweldige geluidseffecten leert je kind al spelenderwijs klokkijken. En heb je alle niveaus afgerond? Dan verdien je natuurlijk een diploma die je met iedereen kunt delen!

Squla (iOSAndroid) Abonnement afsluiten

Voor Squla heb je een abonnement nodig om te kunnen inloggen op je mobiel, tablet, ipad of computer. Squla is de nummer 1 educatieve platform voor thuis. Verdien munten/XP punten en bovendien ontvang je wekelijks een persoonlijk rapport per e-mail. Squla is er voor kinderen van groep 1 t/m 8 en heeft opdrachten in alle schoolvakken.

Leerkasteel (iOSAndroid) Gratis versie en betaalde versie € 2,09

Leerkasteel is een educatieve app van Meester Dennis voor kinderen van 6 tot 8 jaar oud. Met de leerzame app kunnen kinderen leren lezen, reken, ze oefenen met spelling en hun woorden. Kinderen kunnen met de app op hun eigen niveau werken, dit is zelf in te stellen. Daarnaast is ook per spel het niveau in te stellen, bijvoorbeeld of de kinderen de hele uren of ook de halve uren moeten oefenen met klokkijken. Er is een niet volledige gratis versie beschikbaar. De volledige versie kost € 2,09. Voor kleuters is er de leerzame app kleutereiland.

Splitsen (iOSAndroid)

Als kinderen goed leren splitsen dan kunnen ze later sneller hoofdrekenen. Splitsen is een soort som die in groep 3 en 4 vaak aangeboden wordt in de rekenmethode. Het kan dus geen kwaad om het thuis eens extra te oefenen met de educatieve app. Via het menu kun je instellen wat je kind/leerling moet oefenen, splitsen met getallen tot 10, tot 15, tot 20, tot 30 en tot 50.

Bekijk ook eens de andere educatieve apps van Meester Dennis, (iOSAndroid)

Kinderen leren Engelse woorden lezen en schrijven (iOSAndroid)

Bij dit woordspel leren kinderen woordjes spellen, woordjes lezen, maar ook wordt de Engelse woordenschat van de kinderen vergroot. De maximale woordlengte kan worden ingesteld op 4 tot 12 letters. De kortere woorden zijn al geschikt voor kinderen van groep 3 en 4. Er is een gratis versie beschikbaar, deze bevat reclame. De betaalde versie is verder precies hetzelfde als de gratis versie, alleen heeft deze geen reclame.

Er zijn ook soortgelijke educatieve apps beschikbaar, maar dan voor de talen Duits, Nederlands, Spaans en Hongaars. (iOSAndroid).

Met welke educatieve apps geschikt voor groep 3 heb jij goede ervaringen?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here