Home Televisie De TV van de toekomst: hoe ziet deze eruit

De TV van de toekomst: hoe ziet deze eruit

4896
1
DELEN
Televisie van de toekomst

Veel mensen zullen wel eens gewenst hebben om een kijkje in de toekomst te kunnen nemen. Hoe zou de wereld er bijvoorbeeld over 50 jaar uit zien? Als we terugblikken naar 50 jaar geleden, dan is er al flink weer wat veranderd. Vooral op het gebied van de elektronica en techniek zijn de ontwikkelingen in een rap tempo gegaan. Eén van die apparaten die de afgelopen decennia flink veranderd is, is de televisie. In de jaren ’50 van de vorige eeuw werden de eerste televisies in Nederland verkocht, in de jaren ’70 was bijna elk huishouden in het bezit van een TV. In diezelfde jaren werden ook de eerste kleurentelevisies geïntroduceerd. Nu, ruim 65 jaar later na de introductie van de eerste televisie in Nederland, kunnen we ons geen wereld meer voorstellen zonder TV. De televisies van tegenwoordig zijn smal, groot en hebben een haarscherp beeld. Wat kan er nog moderner aan de TV’s van nu? We gaan een kijkje nemen in de toekomst!

Hoe ziet de TV in de toekomst eruit?

Fabrikanten zijn constant bezig met nieuwe technologieën en willen allemaal een nieuwe uitvinding op de markt brengen. We hebben hier voor je op een rijtje gezet waar fabrikanten op dit moment mee bezig zijn voor TV’s in de toekomst:

  • Met apps tv kijken: Apple ontwikkelt een platform voor de televisie waar allerlei apps opgezet kunnen worden. Veel mensen gebruiken al enigszins apps op de TV zoals Netflix, Hulu of iTunes bijvoorbeeld. Maar als het aan Apple ligt gaat het volledige TV kijken via de app.
  • Siri, de hulpfunctie van Apple: Siri kan helpen bij het zoeken naar de juiste content. Wil je bijvoorbeeld weten wat de namen van de acteurs zijn in de film die je kijkt? Siri geeft je het antwoord zonder de film te onderbreken.
  • Interactief TV kijken: Je hoort het al veel op reclame-spotjes: interactieve televisie. Verschillende fabrikanten kunnen hun apps op jouw televisie aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om meerdere wedstrijden tegelijkertijd te kijken in een splitscreen modus.
  • SUHD-televisies: deze tv’s van Samsung zijn voorzien van een antireflectiecoating en een maximale helderheid.
  • HomeScreen: dit is heel wat anders dan het grote zwarte scherm dat nu in de meeste huiskamers staat. Een HomeScreen komt een aantal keren per dag tevoorschijn, bijvoorbeeld met live nieuwsupdates of social mediaberichten. ‘S avonds geeft het screen een aantal kijktips, gebaseerd op jouw smaak.
Homescreen televisie van de toekomst
Bron afbeelding: Want.nl

Dit zijn enkele speculaties waar diverse fabrikanten als Samsung en Apple mee bezig zijn. De ontwikkelingen zijn al zover dat we binnen een aantal jaar deze televisies zeker op de markt kunnen verwachten. Waarschijnlijk zullen we dan over 50 jaar tegen elkaar zeggen: ‘Wist je nog dat we televisie keken op basis van wat er op dat moment op de televisie was en bestuurden we dat nog met een grote afstandsbediening? Zo ouderwets!’. Eén ding is zeker, de technologie blijft zich ontzettend hard ontwikkelen en de nieuwste dingen die nu op de markt komen, worden over een aantal jaren alweer als ‘verouderde’ producten gezien. Zo blijft het altijd spannend!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here