Home Smartphones en tablets Tips om data te besparen met je telefoon

Tips om data te besparen met je telefoon

2337
0
DELEN
Data besparen met telefoon

Telefoontjes worden tegenwoordig daadwerkelijk overal voor gebruikt. Met de telefoon is er van alles mogelijk. Veel van de applicaties die je gebruikt, kosten data. Wanneer een applicatie gebruikt maakt van het internet, dan zal dit je nou eenmaal data kosten. Logisch natuurlijk, maar veel mensen lijken dit wel te vergeten. Het gevolg hiervan is dat je data veel sneller opgaat dan je verwacht. Wil jij voorkomen dat je in deze situatie belandt? Dan hebben wij een aantal tips voor je klaargezet. Wanneer je deze tips goed opvolgt, hoef je niet bang te zijn dat je data sneller op is dan je verwacht had.

Voorkom dat er applicaties op de achtergrond blijven openstaan

Je kunt beter geen applicaties op de achtergrond laten lopen. Er is namelijk een kans aanwezig dat deze applicaties internet blijven gebruiken. Dit wil je natuurlijk absoluut niet hebben! Je kunt met de meeste moderne smartphones eenvoudig zien welke applicaties nog openstaan. Vrijwel alle Android toestellen hebben bijvoorbeeld een knop waarmee je de recent gebruikte apps kunt tonen. Door de apps weg te swipen kan je ze afsluiten. Wanneer je niet verbonden bent met een wifi-netwerk, dan kan je ongebruikte applicaties het beste afsluiten. Op deze manier voorkom je dat de applicaties nog data verbruiken op de achtergrond.

Kijk goed naar welke apps het meeste verbruiken

Je kunt op je telefoon eenvoudig inzien welke app hoeveel data verbruikt. Met een iPhone vind je deze gegevens bijvoorbeeld wanneer je Instellingen opent en vervolgens op Mobiel netwerk drukt. Zo kan je bepalen of je bepaalde apps misschien beter niet kunt gebruiken wanneer je niet verbonden bent met een wifinetwerk. Je kunt zo ook direct inzien of er applicaties zijn die onnodig veel data op de achtergrond verbruiken. Op deze manier voorkom je dat je meer verbruikt dan noodzakelijk. Je kunt natuurlijk ook voor jezelf nagaan dat bepaalde handelingen erg veel internet verbruiken. Zo is het bekijken van YouTube filmpjes zonder wifi-netwerk niet altijd een even goed idee. Wanneer je veel op YouTube zit kan het dataverbruik erg snel gaan.

Zorg ervoor dat je meer data hebt

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een abonnement met meer MB’s te nemen. Wanneer je nog tevreden bent met je toestel, kan je voor een Sim Only abonnement kiezen. Telfort Sim Only is bijvoorbeeld erg populair op het moment. Een van de voordelen van deze provider is dat ongebruikte MB’s meegenomen kunnen worden naar de volgende maand. Wanneer je een maandje erg zuinig bent, kan je de volgende maand dus extra veel gebruiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here