Home Uncategorized De eerste elektrische Harley-Davidson

De eerste elektrische Harley-Davidson

2423
0
DELEN

Harley-Davidson doet mee met de wereldwijde trend en brengt een elektrische motor uit. Iets wat de meeste mensen niet van Harley-Davidson zouden verwachten. Naast dat hij elektrisch is, is hij ook nog eens verbluffend snel. De nieuwe motor draagt de naam ‘LiveWire’, dit heeft Harley-Davidson Bekend gemaakt.

Maar wat kunnen we verwachten van deze elektrische harley?

Het vermogen

De LiveWire wordt aangedreven door een elektrische motor met magneet. Deze magneet produceert trekkracht op het moment dat de gashendel wordt opengedraaid. Dit resulteert in een hele snelle acceleratie.

De motor is laag in de motorfiets geplaatst om het zwaartepunt te verlagen. Hierdoor is het makkelijker mogelijk om goed te sturen bij alle snelheden en is de motorfiets ook makkelijk te controleren bij het stilstaan.

De LiveWire maakt tijdens het rijden een geluid. Wanneer je sneller gaat rijden produceert de motor ook een hoger geluid.

LiveWire bevat alle elementen

De gespierde vorm van de LiveWire brengt het vermogen van de motor echt over. De mooie behuizing en de puntig gestroomlijnde staart maken de motor echt af.

De LiveWire alle Harley elementen. De V-Twin motor springt meteen in het oog.

Het vermogen wordt ook gemaximaliseerd door het chassis dat ontworpen is om wendbaar en behendig te rijden. De motor is ook goed onder controle te houden tijdens het rijden in de stad en op bochtige wegen.

De veringen zijn afgesteld om de prestaties van de achterschokdemper te verbeteren, hierdoor is hij ideaal voor een perfecte beheersing in stedelijke rijomstandigheden.

Goede beveiliging

Volgens Harley-Davidson zelf is dit de eerste motor met een ingebouwde simkaart. Door deze simkaart is de status van de motor te bekijken via een app en kun je de motor bij diefstal makkelijk terugvinden.

Snelheid makkelijk te behalen

De elektromotor doet niet onder voor een benzinemotor. De Harley haalt binnen 3,5 seconden een snelheid van 97 kilometer per uur.

Op een volle accu is het mogelijk om een afstand van 177 kilometer af te leggen. Wanneer je thuis bent kun je de motor aan de lader leggen. Het duurt ongeveer een nacht om de motor weer volledig op te laden.

Het is mogelijk om de accu op te laden met een snellader.

De prijs

De LiveWire zal een prijskaartje hebben van ongeveer 28.000 euro. In de herfst van 2019 zal de motor naar Europa komen. Hij wordt als eerst geleverd in Canada en Amerika.

De toekomst van Harley-Davidson

Harley-Davidson is van plan om nog veel meer elektromotoren te produceren en op de markt te brengen. Ze willen tegen 2022 een groot aantal elektrische motorfietsen kunnen leveren.

Conclusie

Harley-Davidson gaat dus helemaal mee met zijn tijd en brengt een elektrische motorfiets op de markt genaamd ‘LiveWire’.

De motor is verbluffend snel en doet absoluut niet onder voor een benzinemotor.

In de herfst van 2019 is hij beschikbaar in Europa voor een prijs van ongeveer 28.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here