Home Automotive Spectaculaire zelfrijdende auto van BMW en Daimler

Spectaculaire zelfrijdende auto van BMW en Daimler

2366
0
DELEN

De twee grootste autofabrikanten van Duitsland gaan samenwerken aan een zelfrijden auto. Over een aantal jaar willen ze de auto’s daadwerkelijk op de markt gaan brengen. Ze willen zich samen gaan buigen over de technologie die automobilisten helpt bij autorijden en geautomatiseerd rijden op snelwegen en parkeren.

Maar willen we wel echt een auto die alles voor je doet?

Bijzondere samenwerking

In januari begon het gerucht dat BMW en Daimler samen zouden gaan werken aan nieuwe zelfrijdende auto’s. Dit is erg bijzonder omdat deze twee autofabrikanten eigenlijk rivalen van elkaar zijn. Toch hebben zowel BMW als de maker van Mercedes-Benz, Daimler bevestigd dat ze gaan samen werken aan nieuwe autotechnologie, dit in de hoop de markt van zelfrijdende auto’s te kunnen domineren.

Door samen te gaan werken hopen BMW en Daimler dus een streepje voor de hebben op de moordende concurrentie.

Snellere productie

BMW en Daimler geloven erin dat de samenbundeling van beide technologieën ‘de sleutel’ is tot een succes op toekomstig zelfrijdende auto’s. Ook denken beide autofabrikanten er een groot financieel voordeel uit te halen. Ze denken dat ze enkele miljarden kunnen besparen door de krachten te bundelen.

Ze zijn van plan om het concept van de zelfrijdende auto nog iets hoger te tillen, ze zijn op zoek naar technologie die nog wat verder gaat, zowel op de snelweg als in de bebouwde kom.

De partners BMW en Daimler zijn nog op zoek naar technologiebedrijven en autofabrikanten die zich willen aansluiten aan het samenwerkingsverband om het proces zo nog sneller en beter te laten verlopen.

Elektrisch en hybride

Naast zelfrijdende auto’s gaan BMW en Daimler ook samen kijken naar het verbeteren van elektrische en hybride auto’s. Hier is verder nog niet veel duidelijkheid over.

Wel is duidelijk dat de accucellen waarschijnlijk worden geproduceerd door het Chinese bedrijf CATL. Ook is BMW al bezig met de bouw van een fabriek in het Duitse Thüringen, dit om te kunnen voldoen aan de grote bestelling van BMW.

Concurrentie

De markt op het gebied van zelfrijdende auto’s is echt moordend. Grote bedrijven als Google, Tesla en Apple zijn al druk bezig met het ontwikkelen van hun eigen zelfrijdende auto. Wie er als eerst in slaagt om een veilige en goedgekeurde zelfrijdende auto op de markt weet te brengen, heeft een groot stuk van de markt in handen.

De bovengenoemde bedrijven zijn allemaal gevestigd in Amerika. BMW en Daimler denken dus een hele goede kans te maken op de Europese markt.

De marktwaarde van de zelfrijdende auto wordt nu al geschat op zo’n 150 á 200 miljard euro.

Conclusie

De rivalen BMW en Daimler, de maker van de Mercedes-Benz auto slaan hun handen ineen om tot een goed en snel resultaat te komen op het gebied van technologie voor zelfrijdende auto’s. Met deze technologie willen ze de Europese markt gaan veroveren.

Niet alleen op het gebied van zelfrijdende auto’s gaan ze nauw samenwerken. Ook op het gebied van hybride en elektrische auto’s willen ze samen kijken naar de ontwikkeling hiervan.

Het is de bedoeling om over een aantal jaar de productie van de zelfrijdende auto te starten en deze dan ook op de markt te kunnen brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here