Home Smartphones en tablets Refurbished iPhone: wat is het en welke mogelijkheden zijn er?

Refurbished iPhone: wat is het en welke mogelijkheden zijn er?

2635
0
DELEN
refurbished iphone

Je heb de term al vast een keer voorbij zien komen: een refurbished iphone, en je gaat deze term komende jaren nog wel vaker voorbij zien komen. In de afgelopen jaren is het aantal bedrijven dat refurbished iPhones verkoopt gestegen, en zelfs Apple verkoopt refurbished iPhones. Wij verwachten ook dat deze markt in de toekomst steeds verder zal uitbreiden. Ondanks dat deze term vaak voorbijkomt, is het voor veel mensen niet duidelijk wat een refurbished iPhone is. In dit artikel leggen wij daarom haarfijn uit wat een refurbished iPhone is en in welk opzicht een refurbished iPhone verschilt van een tweedehands iPhone. Daarnaast vertellen wij wat de prijs is van een refurbished toestel en welke refurbished iPhones er verkrijgbaar zijn.

refurbished iphone

Refurbished iPhone

Refurbished wordt gelinkt aan gereviseerd. Een refurbished iPhone is een tweedehands iPhone die volledig van binnen nagekeken is op slijtage en defecten. Als er onderdelen versleten of defect zijn, worden deze vervangen. Omdat het ontzettend irritant is als een telefoon steeds snel leeg is, wordt de batterij ook vervangen. Hierdoor gaat de telefoon net zo lang mee als een nieuwe telefoon. Er kan altijd stof in de telefoon komen en dit kan op lange termijn voor problemen zorgen. Daarom wordt de iPhone ook nog van binnen schoongemaakt. Zo kan het stof de telefoon niet beschadigen. Verder wordt er niets veranderd aan de telefoon. De specificaties van de telefoon blijven hetzelfde en ook aan het opslaggeheugen wordt niets gedaan. Dit wordt er allemaal gedaan aan de binnenkant van de iPhone, maar bij een refurbished iPhone wordt niet alleen de binnenkant gereviseerd: ook de buitenkant wordt gereviseerd. Met de buitenkant bedoelen wij nieuwe knoppen en een nieuwe behuizing. De smartphone wordt geleverd met een nieuwe behuizing, waardoor de telefoon geen krassen of mankementen heeft. Ook de knoppen worden vervangen, zodat ze goed blijven functioneren.

Tweedehands iPhone vs refurbished iPhone

Een refurbished iPhone verschilt van een tweedehands telefoon. Aan een tweedehands toestel is niets veranderd en op deze telefoon zitten gebruikssporen. Het kan dus voorkomen dat er krassen opzitten of dat een knop minder goed werkt. Een refurbished iPhone is ook een tweedehands toestel, maar hij is volledig gereviseerd. De telefoon is nagekeken en alles wat aan vervanging toe was, is vervangen. Hierdoor heeft de telefoon geen gebruikssporen en werkt alles naar toebehoren.

Prijs van een refurbished iPhone

Een refurbished iPhone is ruim 300 euro goedkoper dan een nieuwe telefoon en is een refurbished iPhone niet te onderscheiden van een nieuwe telefoon. Verder heeft de refurbished iPhone dezelfde levensduur als die van een nieuwe telefoon. Je bent dus veel goedkoper uit als je een refurbished iPhone koopt. Je koopt namelijk een nieuwe telefoon voor de prijs van een tweedehands telefoon.

Refurbished iPhone modellen

Als je een refurbished iPhone wilt gaan aanschaffen, kun je kiezen tussen verschillende modellen. De iPhone 4, 4S, 5, 5C, 5S en de 6 zijn verkrijgbaar als refurbished. Alleen de net verschenen iPhones zijn niet als refurbished verkrijgbaar, maar als de iPhones alweer een tijdje verschenen zijn, is de kans groot dat deze ook snel in de refurbished variant verkrijgbaar zijn.

Een refurbished iPhone is eigenlijk gewoon een nieuwe telefoon en je kunt daarom met een gerust hart een refurbished iPhone kopen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here