Home Internet The Internet of Things: ben je er klaar voor als consument?

The Internet of Things: ben je er klaar voor als consument?

2580
0
DELEN
Internet of things

Een term die je de laatste tijd veel meer op het internet voorbij ziet komen, is de term ‘The Internet of Things’. Veel mensen praten over deze term en de term gaat langzaam de gehele wereld over, maar wat houdt The Internet of Things eigenlijk in? In dit artikel lees je niet alleen wat The Internet of Things betekent, maar geven we ook enkele voorbeelden van dit verschijnsel en vertellen we je graag meer over de mogelijke toepassingen van The Internet of Things in de toekomst. De vraag die jij jezelf alleen nog maar hoeft te stellen na het lezen van dit artikel is: ben ik er wel klaar voor?

The Internet of Things: een korte introductie

The Internet of Things wil eigenlijk zeggen dat niet alleen mensen online zijn, maar ook ‘dingen’ verbonden zijn met het internet. Dit klinkt misschien wat vaag, maar met ‘dingen’ bedoelen we machines, auto’s, apparaten als de koelkast en de thermostaat en zelfs sieraden, zoals smart watches. Alle dingen die met het internet verbonden zijn, vormen een groot netwerk van ‘Internet of Things’, ook wel ‘internet der dingen’ genoemd in het Nederlands.

Voorbeelden van The Internet of Things

Om je een duidelijk beeld te geven van The Internet of Things in de praktijk, geven we graag enkele voorbeelden van het ‘internet der dingen’:

    • Een mobiele app om het licht in huis aan te zetten, te dimmen of zelfs een andere kleur te geven.
    • Het bedienen van de thermostaat met je telefoon of tablet, zodat je in een warm huis thuis komt.
    • Het gebruiken van een hardloop applicatie op je smart watch, zodat je tijdens het rennen precies ziet hoe lang je al gerend hebt, hoe lang je nog moet rennen en hoe hard je rent.

Op basis van The Internet of Things, worden er zelfs hele Smart Homes en Smart Cities ontwikkeld. Smart Homes zijn woningen waarin alle apparaten via het internet met elkaar zijn verbonden en bij een Smart City gaat dit zelfs nog verder.

Mogelijke toepassingen van The Internet of Things

Een mogelijke toepassing van The Internet of Things die we in de toekomst kunnen verwachten, is de Smart City. In een Smart City zijn diverse systemen en apparaten met elkaar verbonden om energie te besparen, het verkeer te regelen of zaken als kapotte stadsverlichting eenvoudig en snel te detecteren. Uiteindelijk moet The Internet of Things de productieprocessen verbeteren en oplossingen bieden voor problemen rondom energie en het milieu, gezondheidszorg, het onderwijs en de criminaliteit in het land.

Ben jij klaar voor The Internet of Things?

Nu je een duidelijker beeld hebt van The Internet of Things en de mogelijke toepassingen van het ‘internet der dingen’ in de nabije toekomst, is het belangrijk om jezelf af te vragen of je hier wel klaar voor bent. Niet alleen overheden en bedrijven moeten wennen aan deze nieuwe situatie: ook voor jou als consument komen er veranderingen aan. Ben je klaar om met de veranderingen mee te gaan, of moet je nog even wennen aan het idee? Dan raden wij je aan om snel aan het idee te wennen, want The Internet of Things laat niet lang meer op zich wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here