Home Smartphones en tablets Nokia brengt telefoon op de markt met 7 camera’s

Nokia brengt telefoon op de markt met 7 camera’s

3083
0
DELEN

De fabrikant van Nokia, HMD wilt met hun nieuwe Nokia 9 Pureview een nieuwe weg inslaan wat betreft fotograferen. Ze brengen nu namelijk een Nokia smartphone met 7 camera’s uit. De Nokia bevat 5 camera’s op de achterzijde en 2 aan de voorzijde.

Waarom zoveel camera’s? Dat ga ik je uitleggen.

De camera’s op de Nokia

Het was al een langere tijd bekend dat de Nokia Pureview zoveel camera’s zou krijgen. De foto’s waren namelijk al uitgelekt. Toch maakt dat het niet minder interessant. De vijf camera’s werken samen met elkaar. Twee camera’s werken als RGB-sensors en de andere drie camera’s zijn monochroom. Elke camera heeft 12 megapixel. Wanneer je een foto maakt, werken alle camera’s tegelijk en kun je foto’s maken tot maar liefst 240 megapixel.

De Pureview is 8 millimeter dik en de camera’s steken niet uit aan de achterkant. Ze zijn echt mooi verwerkt in het toestel.

De specificaties van de Pureview

Er zijn al meerdere toestellen beschikbaar met meerdere camera’s, neem bijvoorbeeld een Huawei. De nieuwere Huawei’s hebben al 3 camera’s in de telefoon verwerkt. Nokia doet hier nu een schepje bovenop.

Niet alleen in de camera’s hebben ze zichzelf overtroffen. Ook onder het scherm en het scherm zelf is enorm geupgrade. De Nokia bevat een Snapdragon 845-processor, heeft een 6 Gigabyte RAM en 128 Gigabyte opslag. Het scherm is 6 inch en heeft een resolutie van maar liefst 2K, haarscherp dus.

De vingerafdrukscanner is verwerkt in het scherm en de telefoon kan draadloos worden opgeladen.

Google Assistent

Natuurlijk werkt de Nokia op Android. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van de Google Assistent. De Google Assistent is een handige tool in de telefoons, het is namelijk je persoonlijke assistent. Nokia gaat nu ook goedkopere toestellen aanbieden, deze toestellen bevatten een speciale ‘Google-assistent knop’. Met deze knop kun je de persoonlijke assistent met één druk op de knop activeren.

De prijs van de Nokia

De prijs van de Nokia Pureview is bekend, deze zal rond de 699 dollar zijn. Vanaf maart 2019 is het toestel beschikbaar

De concurrentie is moordend

Zoals ik al eerder zei is Nokia niet de eerste met zoveel camera’s in de achterkant verwerkt. Huawei had al een toestel met 3 camera’s en Samsung is nu ook bezig met een telefoon met 4 camera’s.

De prijs van de Samsung zou op 580 dollar uitkomen.

Conclusie

Op dit moment heeft Nokia met de Pureview de meeste camera’s. Hierdoor is Nokia terug van weggeweest. Niet alleen de camera’s zijn bijzonder, ook het 2K resolutie scherm en de sterke en snelle processor zijn een erg sterke toevoeging.

De Nokia komt uit in maart 2019 en zal rond de 699 dollar gaan kosten. Ga jij ook voor een Nokia? Of blijf je bij je oude vertrouwde Samsung of Apple?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here