Home Huishoudelijk Duurzame douchekop verbruikt minder energie

Duurzame douchekop verbruikt minder energie

2712
0
DELEN

Voor wie het heerlijk vind op lang te douchen maar vaak te horen krijgt dat de douche wat eerder uit moet is een hele goede oplossing. Namelijk de slimme douchekop ‘Nebia 2.0’. Deze douchekop verbruikt minder water en minder energie.

Wil je meer weten over de Nebia 2.0? Lees dan snel even verder.

Hoe ziet de douchekop eruit?

De Nebia heeft een strakke vormgeving. De douchekop is cirkelvormig en heeft een matzwarte kleur. Hij is te installeren door middel van een magneet. Je kunt hem er zo op klikken en hoeft dus niet te schroeven of te boren. Hij is letterlijk in 1 minuut geïnstalleerd.

Waarom is hij zo effectief?

De Nebia 2.0 is heel zuinig in gebruik. Volgens de makers is het waterverbruik van de douchekop 65% minder dan een gewone douchekop. Ook gebruikt hij 60% minder energie. Doordat er minder warm water nodig is om dezelfde warmte te voelen. Het is dus een energiebesparende douchekop en hierdoor duurzaam voor het milieu.

Wat zo bijzonder aan de Nebia 2.0 is, is het waterverbruik. De sproeikop nevelt het water waardoor het water onder minder hoge druk wordt uitgespoten. Hierdoor word je sneller schoon. De Nebia bereikt ok een groter deel van je lichaam dan een normale douchekop. Hierdoor voelt het warmer aan en is er ook minder water nodig.

De prijs en verwachte leverdatum

De eerste Nebia was al erg populair. Nu is de nieuwste variant ook op het crowdfundingplatform Kickstarter gezet. Er is op dit moment al ruim 800.000 euro opgehaald. De Nebia 2.0 zal ongeveer 350 dollar gaan kosten en wordt verwacht in juni 2019.

Minder water verbruiken met kraan opzetstuk

De gewone kraan in de keuken zal over het algemeen wat vaker gebruikt worden. Ook hier kun je water besparen. IKEA verkoopt namelijk een handig opzetstuk die op dezelfde waterbesparende manier werkt als de Nebia. Je klikt dit opzetstuk namelijk vast aan de kraan, vervolgens vernevelt dit opzetstuk het water wat uit de kraan komt en zul je dus sneller schone handen hebben.

IKEA beweert dat je 98% water bespaard door dit opzetstuk te gebruiken. Dit opzetstuk kost slechts 5 euro.

Conclusie

Met de waterbesparende douchekop Nebia 2.0 bespaar je zowel energie als water. Op deze manier kun je dus veel geld besparen. Wat ook een voordeel is aan de Nebia, is dat het een groter deel van je lichaam bereikt doordat hij het water vernevelt.

Hierdoor komt het warme water over een groter deel van je lichaam en is het dus ook een stuk aangenamer. Vanaf juni 2019 zal de Nebia 2.0 te koop zijn voor een bedrag van 350 dollar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here