Home Televisie Nintendo Switch: aanschaffen ja of nee?

Nintendo Switch: aanschaffen ja of nee?

3456
0
DELEN

De Nintendo Switch is inmiddels al ruim één jaar op de markt. Heb jij de Nintendo al in huis? Middels dit artikel nemen we je graag mee in de zoektocht of de console de moeite waard is om aan te schaffen of niet. Hoe doet de portable console van Nintendo het op moment van schrijven en wat zijn de vetste games op dit moment?

Verkoopcijfers

Sinds dat de Switch op de markt is heeft Nintendo er in totaal 14,8 miljoen verkocht. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers die Nintendo heeft gepubliceerd. In de laatste 3 maanden heeft Nintendo er 7,2 miljoen verkocht. Nintendo geeft aan dat dit komt door de feestdagen, waardoor er veel Switches verkocht zijn.

Beste games tot nu toe

Wat zijn nou de beste games tot nu toe die er voor de switch verkrijgbaar zijn op dit moment?

Super Mario Odyssey

De game Super Mario Odyssey is een echte platformgame zoals Super Mario 64 dat ook ooit was. In de game speel je als Mario en moet je, zoals een echte Mario platformer betaamt munten en sterren (oké hier zijn het manen) verzamelen om verder te komen en verschillende pakjes voor Mario vrij te spelen. Met deze pakjes kan je speciale extra missies doen voor nog meer munten!

Mario Kart 8 Deluxe

Deze Mario Kart game is in principe niet nieuw. Mario Kart 8 kwam ook al uit voor de Wii U, de voorloper van de Nintendo Switch. Dat de game nog steeds ijzersterk is staat buiten kijf. Het is heerlijk op onderweg of op de tv een potje Mario Kart te spelen. Het unieke aan de Switch is dat je ook onderweg met z’n tweeën een potje Mario Kart kan spelen, gewoon splitscreen op het scherm van de Switch zelf. Het is zelfs mogelijk om met een extra setjes Joy-Cons de game onderweg met zijn 4en te spelen. Al is dat op het kleine schermpje misschien wat lastig!

The Legends of Zelda: Breath of the Wild

Naast de Mario franchise is Nintendo groot geworden met Zelda! De nieuwste Zelda is een heerlijk en uitgebreid spel en het is uniek dat je deze prima onderweg kan spelen! Naast dat de game fantastisch speelt ziet de wereld er ook prachtig en gevarieerd uit. Kortom, een echte topper!

Splatoon 2

Een ander groot succes op de Nintendo Switch is Splatoon 2. In Splatoon 2 moet je, net zoals in de originele Splatoon in de multiplayer de wereld de kleur van jou team maken. Ondertussen moet je natuurlijk ook nog een oogje houden op de tegenstander en deze er van langs geven! Splatoon 2 heeft een single player die niet origineel is maar wel tof is om te spelen! Een echte aanrader!

Leuke weetjes

De Switch is een hele unieke en gave console om te gebruiken. Er zijn een aantal leuke dingen door Nintendo ondersteund die het makkelijker maken om met meer mensen een game te spelen. Zo worden de oude GameCube controllers van Nintendo ondersteund en zat er enige tijd een oude golfgame verstopt in de firmware. Er komen vanaf april ook Nintendo Labo pakketten aan. Dit zijn pakketten van karton en andere benodigdheden zoals elastiekjes om de kartonnen platen aan elkaar vast te maken. Op deze manier kan de Switch omgebouwd worden tot een auto, hengel, huis, motor en piano. In deze pakketten zit een gamecard om gebruik te kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden die deze pakketten bieden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here