Home Smartphones en tablets Wat kunnen we verwachten op het Mobile World Congress

Wat kunnen we verwachten op het Mobile World Congress

2491
0
DELEN
Mobile World Congres

Tussen 26 februari en 1 maart staat in Barcelona het Mobile World Congress op het programma. Wereldwijd is dit het meest belangrijke evenement van het jaar op het gebied van mobiele technologie.

Ontwikkelaars, fabrikanten en andere producenten tonen op dit congres hun nieuwste ontwikkelingen en producten. Het Mobile World Congress is vaak ook het platform waar nieuws wordt gepresenteerd over producten die hiervoor nog niet getoond zijn.

Ook voor 2018 zijn de verwachtingen weer hoog voor het congres. Zo gaat het gerucht dat rond eind februari de nieuwe Samsung smartphone wordt gepresenteerd. Ongetwijfeld een belangrijk onderwerp voor de gasten op het congres. Liefhebbers kunnen zich bij KPN alvast inschrijven voor updates en bestelinformatie.

TechReview.nl kijkt naar enkele zaken die we kunnen verwachten van het aankomende Mobile World Congress

Comeback van BlackBerry?

Het is op dit moment moeilijk voor te stellen, maar het is niet lang geleden dat BlackBerry één van de leidende smartphonemakers was ter wereld. Met name op de zakelijke markt kon je nauwelijks om BlackBerry heen.

Sindsdien is het bedrijf bijna volledig verdwenen van de markt en sinds 2016 is het Chinese TCL de eigenaar van de naam BlackBerry. Het lijkt erop dat het vernieuwde bedrijf tijdens het Mobile World Congress komt met nieuwe modellen. Deze zouden een enigszins klassiek BlackBerry-design hebben, maar draaien op Android.

Google Assistant

Op een evenement als het Mobile World Congress kan Google vanzelfsprekend niet ontbreken. Hoewel het Amerikaanse bedrijf als ontwikkelaar van Android veel zal spreken over Android, lijkt de focus bij een ander product te liggen.

Al eerder werd duidelijk dat Google hard werkte aan het zogenaamde Google Assistant, dat op allerlei apparaten functionaliteiten aanbiedt. Hierbij kan gedacht worden aan slimme displays, maar ook een koptelefoon die een stuk meer doet dan alleen muziek afspelen.

Mogelijk zien we welke stappen Google gezet heeft in de afgelopen tijd tijdens het Mobile World Congress.

Ook Nokia op weg terug

Vergelijkbaar met BlackBerry, was ook Nokia een begrip op de vroege mobiele telefoon- en smartphonemarkt. Ook de Finnen wisten het niet te winnen van onder meer Apple en Samsung en gingen uiteindelijk (vrijwel volledig) ten onder.

Met de introductie van de nieuwe Nokia 3310 wist Nokia vorig jaar de ogen op haar gericht te krijgen, maar wat is het vervolg? Nog altijd maakt Nokia smartphones, met wisselend succes. Men verwacht dat de nieuwe Nokia 6-smartphone geïntroduceerd gaat worden tijdens het congres, maar mogelijk ook een Nokia 3310-variant met 4G.

ASUS met nieuwe smartphone

Nog een opvallende speler die langskomt op het congres is ASUS. De ontwikkelaar staat voornamelijk bekend als maker van laptops en andere desktops, maar is inmiddels aan het vertakken naar de smartphonemarkt.

Ook van ASUS wordt een nieuw model verwacht, dat waarschijnlijk gepresenteerd wordt tijdens het congres. Het zou hierbij gaan om de Zenfone 5, afgaande op de #BackTo5-campagne die ASUS onlangs startte.

Andere partijen met nieuws

Naast deze vier opvallende partijen, is vrijwel alle andere partij die actief is in de mobiele wereld aanwezig op het congres. Veel van deze bedrijven zullen nieuwe producten introduceren, maar het is nog de vraag wie de headlines gaat krijgen.

Wat verwacht jij van het Mobile World Congress?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here