Home Smartphones en tablets Netflix komt met nieuwe functie: Audio Only

Netflix komt met nieuwe functie: Audio Only

2089
0
DELEN
Netflix Audio Only

Momenteel brengt Netflix al eigen podcasts uit, die te luisteren zijn op apps als Apple Music en Spotify. Echter kan dit binnenkort wel eens verleden tijd zijn, want Netflix komt met een nieuwe functie: Audio Only. Wat dit allemaal inhoudt? Wij vertellen je er alles over in dit artikel, dus lees snel verder. 

Audio Only

Netflix is aan het werken aan een nieuwe functie, genaamd Audio Only. Zoals de naam al doet vermoeden gaat dit om het luisteren van audio. Netflix maakt het hiermee dus niet alleen meer mogelijk om naar films/series te kijken, maar ook over een tijdje om naar audio te luisteren. Met deze nieuwe functie wordt het dus mogelijk om naar content te luisteren zonder dat je daar direct je telefoon of tablet voor in je handen hoeft te hebben. Je kunt je telefoon dus lekker in je zak laten zitten en genieten van toffe audio. 

Bij deze functie kun je naar content luisteren waar normaal gesproken video bij hoort. Het is dus een perfecte geschikt voor bijvoorbeeld muziekfilms of documentaires, waarbij het niet per se noodzakelijk is om er beeld bij te hebben. Echter is deze functie geen aanrader als jij alleen maar actiefilms of dramaseries kijkt. Hiervoor heb je toch echt wel beeldmateriaal nodig om het goed te kunnen volgen. 

Wanneer verschijnt de nieuwe Netflix functie Audio Only?

De functie Audio Only van Netflix kan voorlopig nog wel even duren. Alles wat we weten is dat het verwacht wordt, maar hoe lang dit duurt is nog niet bekend. We kunnen ons er in ieder geval alvast op verheugen!

Andere nieuwe functies van Netflix

Netflix zit niet stil en komt vaak met nieuwe opties voor gebruikers. Zo hebben ze de afgelopen tijd ook nieuwe opties toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan de screenlock functie. Hiermee heeft Netflix veel irritaties van gebruikers opgelost. Het ging namelijk om de irritatie dat als je een serie aan het kijken bent op je telefoon en je per ongeluk je telefoon aan drukt je ineens een aantal minuten serie zit bij je serie. Dit is natuurlijk niet fijn, want dan moet je weer op zoek naar de minuut waar je daadwerkelijk was gebleven. Om deze irritatie van gebruikers op te lossen, heeft Netflix een tijdje geleden de screenlock functie geïntroduceerd. Deze knop komt in beeld als je een film of serie gaat kijken. Je vindt deze knop links onder de afspeelknoppen. Als je op deze knop klikt, zullen de andere knoppen niet meer zichtbaar zijn. Zo komt het dus niet meer voor dat je per ongeluk bij het aanraken van je telefoon je serie een stuk verder is gegaan of er ineens ondertiteling aanstaat. 

Een functie dat Netflix ook een tijdje geleden heeft toegevoegd, zijn de afspeelsnelheden. Deze functie heeft veel weg van de functie op YouTube, dit platform maakt hier al jaren gebruik van. Netflix biedt gebruikers nu de mogelijkheid om te kiezen in welke snelheid je kan kijken. Via deze knop kun je kiezen uit afspeelsnelheden van 0,5x, 0,75x, 1,25x en 1,5x. Het is dus helemaal aan jou welke afspeelsnelheid je fijn vindt. Kies je voor 0,5x of 0,75x, dan zal de serie of film langzamer afgespeeld worden. Kies je voor 1,25x of 1,5x, dan wordt het juist sneller afgespeeld. Deze functie zal bij iedere nieuwe aflevering of film handmatig moeten worden aangepast indien je dat graag wilt. 

Een functie waar Netflix ook druk mee bezig is, is de shuffle functie. Dit zal een functie worden die geliefd gaat worden door veel gebruikers. De shuffle functie knop houdt namelijk in dat wanneer je deze aanklikt er een willekeurige serie of film wordt gestart. Dit wordt gedaan op basis van jouw voorkeuren. Op deze manier kunnen kijkers op een eenvoudige en snelle manier een passende film of serie vinden. 

Deze functie is een echte uitvinding voor gebruikers die altijd urenlang aan het zoeken zijn naar een geschikte film of serie om te kijken. Aan de hand van deze nieuwe shuffle functie hoef je niet meer eindeloos te zoeken, want bij de shuffle knop komt vast wel een film of serie voorbij die jij leuk vindt. Als Netflix een film of serie aan je toont in de shuffle functie en het lijkt je niets, kun je gewoon verder klikken. Net zolang tot je helemaal overtuigd bent. Grote kans dat dit niet zolang duurt, aangezien het wordt bepaald aan de hand van jouw eigen voorkeuren. Hoewel Netflix druk bezig is met het testen van de shuffle functie, is er nog niet bekend wanneer gebruikers deze functie kunnen gebruiken. 

Al met al doet Netflix er in ieder geval alles aan om het gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken. Welke Netflix functie is jouw favoriet of naar welke functie kijk jij het meeste uit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here