Home Smartphones en tablets Mobiel parkeren? Dit zijn de beste parkeer apps

Mobiel parkeren? Dit zijn de beste parkeer apps

3230
0
DELEN
Mobiel parkeren

Betalingen worden tegenwoordig steeds vaker met een pinpas of contactloos betalen gedaan. Dit is natuurlijk hartstikke makkelijk, en het scheelt een hoop tijd en moeite, maar het zorgt er ook voor dat je weleens met een lege portemonnee voor de parkeermeter kan komen te staan. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven voor het muntgeld in de meter. Zo kan je voor veel parkeermeters vaak ook je pinpas gebruiken, maar er is ook een andere manier op komst. Een van de oplossingen om te betalen voor het parkeren zonder dat je altijd muntgeld op zak hoeft te hebben, is het gebruik van een parkeer app. Hiermee kun je makkelijk achteraf betalen en krijg je een makkelijk overzicht van je parkeerkosten. De meeste parkeer apps werken op dezelfde manier: Na het parkeren van de auto start je de parkeer app en selecteer je je locatie. De meter zal beginnen met lopen zodra je op de startknop van de app drukt. Zodra je weer klaar bent om te vertrekken, druk je op ‘Stop’, en de meter zal stoppen met lopen. Aan het einde van de maand wordt het parkeergeld vervolgens afgeschreven.

Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen de parkeer apps, en welke zijn het beste om te gebruiken? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

1. Yellowbrick

De app van Yellowbrick is zowel te gebruiken voor Android als Apple gebruikers. Naast betaald parkeren, geeft Yellowbrick ook toegang tot de parkeergarages van Q-Park. Ook kan de app gebruikt worden om parkeeradviezen te geven en kan je je favoriete parkeerplaatsen opslaan. Daarnaast kan bijvoorbeeld de goedkoopste plek aangewezen worden. Qua kosten ben je 34 cent voor het starten en stoppen van de app kwijt. Een abonnement kost 75 cent per week. Mensen die dus regelmatig gebruik maken van deze service zijn goedkoper uit met een abonnement. Verder betaal je bij het aanmelden eenmalig 10 euro. Hierbij ontvang je ook een transponderkaart voor achter de voorruit.

2. Parkmobile

Parkmobile is over het algemeen gelijk aan de app van Yellowbrick, alleen is hij wel goedkoper. Zo kost een parkeeractie 25 cent, en kost een abonnement 2 euro per maand. Een kaart voor achter de voorruit kost je 5 euro, hoewel deze niet altijd nodig is. Door middel van het controleren van het kenteken is te zien of er gebruik gemaakt wordt van een parkeer app. Let er wel op dat dit niet in elke stad kan, dus in sommige gevallen is de kaart nog wel nodig. Leuke extra is dat de app van Parkmobile bijhoudt waar je auto staat en hoe ver het nog lopen is, zodat je nooit meer lang aan het zoeken bent.

3. ANWB

De app van de ANWB is ook bijna hetzelfde als die van Yellowbrick, maar dit komt omdat de ANWB met Yellowbrick samenwerkt. Het verschil tussen de apps is dat alleen leden van de ANWB gebruik kunnen maken van deze app. Mensen die al lid zijn, zijn goedkoper uit met deze app. Zo zijn de kosten 27 cent per keer, 2,40 euro per maand in het geval van een abonnement, en zijn er geen registratiekosten. Ook biedt deze app vele extra’s, zoals verkeersinformatie, een routeplanner en hulp bij pech.
Mobiel parkeren
Zoals je kunt zien werken de beschreven parkeer apps over het algemeen op dezelfde manier en berekenen ze dezelfde kosten. Het grote verschil is dat niet iedere app de mogelijkheid tot een abonnement biedt. Dit kan vooral voor de mensen die vaak gebruik maken van betaald parkeren een belangrijke doorslag geven om voor een bepaalde app te kiezen. Verder is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel zijn ze allemaal makkelijk in het gebruik en maken ze betaald parkeren net een stukje gebruiksvriendelijker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here