Home Huishoudelijk De belangrijkste uitkomsten van het Google event

De belangrijkste uitkomsten van het Google event

2742
0
DELEN
google home

Afgelopen dinsdag 4 oktober vond er een groot event van Google plaats. Tijdens dit event werden een aantal grote aankondigingen gedaan waar Google zich de komende tijd mee bezig gaat houden en mee op de markt gaat komen. Dit event, ook wel het Made by Google event genoemd, laat aan de wereld zien wat ons de komende tijd te wachten staat. Wij blikken kort terug op het Made by Google event, zodat jij weet wat je de komende tijd van Google kan verwachten!

Google Pixel

Google heeft zijn Nexus-lijn stopgezet, en zal de smartphones vanaf nu onder een andere naam uitbrengen. Deze nieuwe lijn gaat Google Pixel heten, en zal scherp in de gaten gehouden worden door liefhebbers. Met deze nieuwe naam lijkt Google op zoek te gaan naar een frisse start op het gebied van hun eigen smartphone-lijn. Het is daarom interessant om te zien welke nieuwe ontwikkelingen Google zal introduceren en hoe andere merken daar dan weer op gaan reageren. Er zijn natuurlijk ook al wat specificaties uitgelekt: Het toestel zal hoogstwaarschijnlijk over een scherm van 5 inch beschikken met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder heeft de telefoon een Snapdragon 821-chip van Qualcomm, en is het uitgerust met 4GB aan werkgeheugen en minstens 32 GB opslagruimte. Ook heeft Google de Pixel smartphone een behoorlijke accu meegegeven. Daarbij zal er ook een XL versie beschikbaar zijn die op alle gebieden net een stapje groter is.

google pixel smartphone

Nieuwe Chromecast

De Google Chromecast is een apparaatje waarmee je makkelijk content van je smartphone, tablet of laptop naar je tv kan streamen, en is nu klaar voor een update. De nieuwe Chromecast, Chromecast Ultra, is een update op elk gebied: hij zal 1,8 keer sneller zijn dan zijn voorganger, en kan 4K content streamen. Dit is een belangrijke stap, aangezien de moderne tv’s steeds scherper beeld aankunnen, en om daar goed gebruik van te kunnen maken, moeten films ook op een hoge kwaliteit aangeboden kunnen worden. Met de nieuwe Chromecast is dit dus vanaf november mogelijk.

google chromecast 2

Google Home

Naast de bekende voorwerpen als de smartphone en de Chromecast, wil Google je nu ook gewoon in je huiskamer van dienst zijn. Met Google Home neem je een speaker in huis die je met je stem kunt bedienen. Met de term “OK Google” activeer je de speaker, waarna je je opdracht kunt geven. Dit kan het opvragen van informatie zijn, het sturen van een kort berichtje of het maken van een notitie. Dit is te vergelijken met de functie op je smartphone, maar met de speaker kan je ook bijvoorbeeld je muziek afspelen. Het apparaat moet 129 dollar gaan kosten, maar het is nog niet bekend of het ook in Nederland uitgebracht gaat worden. Het is in ieder geval een interessante ontwikkeling waarmee je een extra hulpje in huis neemt.

google home

Naast deze drie aankondigingen waren er natuurlijk nog veel meer. Zo zullen de komende tijd een nieuwe VR-bril worden uitgebracht (Google Daydream) en een router met een beter bereik en de mogelijkheid tot het koppelen van verschillende routers om een groot netwerk te vormen (Google Wifi). De mogelijkheid om je gehele huis te laten bedienen door Google apparaten wordt steeds groter, dus we gaan zien wat Google ons in de toekomst nog meer te bieden heeft. Deze aankondigingen zullen veel mensen in ieder geval weer zeer tevreden stemmen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here