Home Smartphones en tablets LG kondigt samenwerking aan met Bang & Olufsen

LG kondigt samenwerking aan met Bang & Olufsen

2821
0
DELEN
LG samenwerking met bang en olufsen

Op 19 februari maakte LG bekend dat het elektronicabedrijf een samenwerking is aangegaan met Bang en Olufsen, het bekende high-end audiomerk. De eerste berichten hierover waren nogal summier, maar inmiddels is er meer duidelijk over de aard van deze samenwerking. Wat gaan de twee bedrijven precies maken, en wat ga je er als consument van merken?

LG samenwerking met bang en olufsen

Audiomodule

LG en Bang & Olufsen gaan samen aan de slag met, weinig verrassend, audio. Om precies te zijn helpt Bang & Olufsen mee om de audiomodule voor de nieuwe LG G5 te verbeteren. De G5 is het langverwachte nieuwe topmodel van de smartphonefabrikant, en in lijn met het high-endkarakter van de telefoon moet de audiomodule een geweldige geluidskwaliteit gaan bieden.

Let daarbij vooral even op het woordje ‘module’. De “Hi-Fi Plus met B&O Play”, zoals de module voluit heet, is namelijk een aparte, hardware matige toevoeging voor de G5. Na wat eenvoudig heen-en-weergeklik vervangt het de onderste helft van de telefoon, zoals een echte module dus. Overigens is de module niet uitsluitend te gebruiken met een G5, maar ook met allerhande andere apparaten. Je krijgt dan alleen niet zo’n naadloze fysieke integratie.

Superieure prestaties

Deze module is gericht op audiofielen. Het is in feite een digitaal-analoog omzetter (DAC). Hiermee zou een aanzienlijk hogere geluidskwaliteit moeten kunnen worden behaald dan mogelijk is met de ingebouwde standaard geluidschip van de G5. Ook maakt het de telefoon geschikt om als een echte mediaspeler te fungeren, want de DAC kun je bijvoorbeeld ook aansluiten op grote audio-installaties. Dankzij de ingebouwde versterker wordt de geluidskwaliteit intussen behouden.

LG G5

De LG G5 is het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant. Het is de opvolger van de G4 en heeft tal van verbeterde en geüpgradede specificaties. Bovendien, en dat is het echte verschil, is het een gedeeltelijk modulaire telefoon. Naast de audiomodule is er ook al de “LG Cam Plus” aangekondigd. Dat is een cameragrip annex extra accu.

Logische stap

Wát de twee bedrijven samen gaan maken, is behoorlijk onverwacht. Dát de twee bedrijven samen iets gaan maken … niet echt. LG probeert zich namelijk al jarenlang te profileren met een superieure geluidskwaliteit, en alleen een naam als ‘Bang & Olufsen’ verleent daar al extra cachet aan. En Bang & Olufsen laat de samenwerking verlopen via het jonge dochterbedrijf B&O Play, dat in de markt is gezet om hippe en betaalbare draagbare audio te verkopen.

Wanneer kun je het zelf ervaren?

Dit klinkt allemaal zeer veelbelovend, maar de consument ziet er op dit moment natuurlijk nog helemaal niets van. Helaas is het ook nog altijd niet bekend op welke datum dat dan wel staat te gebeuren. Op 11 maart kondigde LG aan dat de G5 en de modules “begin april” zouden worden uitgebracht in de Verenigde Staten. Over Europa werden überhaupt geen uitspraken gedaan, hoewel LG Benelux eerder al liet weten dat Nederland één van de eerste landen is die het toestel zal krijgen. Ook over de prijs werd niets bekendgemaakt.

Echte fans kunnen trouwens nu al een ‘pre-order’ voor de G5 plaatsen in verschillende (internationale) webwinkels, zoals Amazon UK. De telefoon kost daar omgerekend circa 700 euro en de verwachte leverdatum is 8 april.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here