Home Computers Interactieve touchscreens, wat kan je ermee?

Interactieve touchscreens, wat kan je ermee?

3288
0
DELEN
interactieve touchscreens

Interactieve touchscreens, we kennen het woord allemaal wel, maar wat is het nou precies? Wij van Techreview.nl zijn er ingedoken. In dit artikel geven we uitleg over wat interactieve touchscreens precies zijn en wat de grote voordelen ervan zijn.

Wat is een interactieve touchscreen?

Een interactieve touchscreen is een speciaal scherm dat verbonden wordt met je computer of laptop. Je kan hierdoor de computer besturen op het scherm, door te drukken en vegen. Door het gebruik van een interactieve touchscreen combineer je de voordelen van een whiteboard, beamer (projectiebord) en de computer. Je kunt over de geprojecteerde zaken heen schrijven en tekenen en door drukken naar de volgende pagina of slide.

Andere veel gebruikte benamingen zijn digibord, smartbord, touchbord, interactief scherm of in scholen het digitale schoolbord.

De voor- en nadelen van een interactief scherm

Er zijn veel voordelen van een dergelijk scherm ten opzichte van een whiteboard (of oudere borden als een krijtbord) of een gewone beamer. Hieronder zetten we ze op een rijtje:

  • Het beeld is interactief, je kunt de mensen in de ruimte dus bewegende beelden laten zien en deel laten nemen.
  • Je kunt over het geprojecteerde beeld heen schrijven of tekenen.
  • De presenterend persoon hoeft niet terug te lopen naar de computer, dit zorgt ervoor dat je de aandacht erbij houd (ideaal voor scholen).
  • Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd op het scherm werken, wat de interactiviteit weer ten goede komt.

Er zijn ook enkele nadelen, dit zijn voornamelijk:

  • De aanschafprijs is hoog. Hoger dan een beamer of whiteboard.
  • De interactieve schermen kunnen erg gevoelig zijn, sommige gebruikers vinden dit niet fijn.

Lees hier meer over de voor- en nadelen.

Implementeren binnen school of bedrijf

Als je overweegt een interactieve touchscreen aan te gaan schaffen is het verstandig om nog rekening te houden met de volgende tips. Test het scherm altijd goed uit, zoals we al aangaven kunnen sommige schermen erg gevoelig zijn. Koop het scherm alleen bij betrouwbare websites, zorg er onder andere voor dat je een goed merk koopt. Er zijn veel aanbieders die minder kwalitatieve producten aanbieden.

Heb je eenmaal een scherm aangeschaft? Kom dan samen met de mensen die deze gaan gebruiken en geef hen uitgebreide uitleg, want de schermen zijn gevoelig, je wilt niet dat je iets kapot maakt.

Heb je nog tips voor mensen die met een interactief scherm willen werken? Laat het achter in de comments. Lees verder over een geschikte camera voor scholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here