Home Computers Het belang van computerkasten

Het belang van computerkasten

3318
0
DELEN
Computerkasten

De computer is tegenwoordig niet meer weg te denken op de werkvloer. Niet alleen op kantoor, maar juist op werkplekken zoals productiehallen en magazijnen is de computer onmisbaar geworden bij het reguleren, bijhouden en verwerken van bedrijfsprocessen. Omdat er in deze ruimtes meer gebeurt dan alleen werken aan de computer, is het verstandig om computers en aanverwante apparatuur, zoals printers, in een speciale computerkast te plaatsen. Dat biedt verschillende voordelen.

Bescherm je apparatuur tegen beschadiging

In een bedrijfsruimte waar meerdere werkzaamheden worden uitgevoerd, kan computerapparatuur kwetsbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan laswerkzaamheden, het verplaatsen van grotere voorwerpen of het werken met vloeistoffen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en als er onverhoopt vloeistof in een computer belandt, of hij valt doordat er iets tegenaan stoot, kan hij onbruikbaar worden en kunnen er belangrijke gegevens verloren gaan. Dat is niet alleen vervelend voor personeel dat met de computer werkt, maar het kan ook een flinke schadepost zijn voor een bedrijf. In een computerkast staat alle computerapparatuur veilig tegen beschadiging.

Verschillende soorten computerkasten

Tegenwoordig zijn er verschillende typen computerkasten verkrijgbaar. Ze zijn over het algemeen allemaal gemaakt van stevig metaal. Wielen zorgen er niet alleen voor dat ze verrijdbaar zijn, maar ook dat ze vrijwel niet kunnen omvallen wanneer er per ongeluk iets tegenaan stoot. In een omgeving waar de risico’s op beschadiging wat kleiner zijn, kan een eenvoudige terminaltafel volstaan. Hier kunnen medewerkers tijdens de werkzaamheden staande informatie verwerken en vervolgens direct weer aan de slag gaan. Er zijn ook completer mobiele bureaus verkrijgbaar, die ruimte beden aan een computer inclusief monitor en aanvullende kantoorartikelen, zoals ordners of schrijfmateriaal. De meest complete typen computerkasten bieden een complete werkplek inclusief monitorbehuizing. Daarmee is je apparatuur op elke werkplek goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Bescherm laptops tegen diefstal

Tegenwoordig wordt er steeds meer gewerkt met mobiele apparaten, zoals laptops, tablets en smartphones. Omdat deze gemakkelijk kunnen worden weggelegd, is het risico op beschadigingen kleiner. Maar: hoe kleiner de apparatuur, hoe gevoeliger deze is voor diefstal. En dat kan ook vervelende gevolgen hebben, zoals het verlies van gevoelige bedrijfsinformatie of werk dat verloren gaat. Hiervoor zijn er speciale laptopkasten in de handel. Deze zijn uitgerust met laden waar precies een laptop of tablet in past. Elke lade kan afzonderlijk worden afgesloten en de lades kunnen pas worden geopend nadat de hoofddeur wordt geopend. Zo zijn bedrijfslaptops en tablets veilig opgeborgen tegen diefstal. Een goed sleutelbeleid is hierbij uiteraard wel essentieel.

Meer voordelen van mobiele bureaus

Niet alleen in werkplaatsen en bedrijfshallen zijn afsluitbare mobiele computerkasten in trek, ook op kantoor en in de administratie worden ze steeds vaker gebruikt. Omdat de meeste terminaltafels op stahoogte zijn, zijn dit ideale werkplekken om tussen de bedrijven door even staand te werken. Dat is erg handig wanneer er geen in hoogte verstelbare bureaus zijn. Daarnaast biedt een computerkast niet alleen bescherming aan de apparatuur, maar worden ook losse kabels netjes opgeborgen in de kast. Kortom: met een computerkast is elke werkplek veilig en verzorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here