Home Fotografie De DJI Osmo Pocket Camera – De ideale vlogcamera

De DJI Osmo Pocket Camera – De ideale vlogcamera

3050
0
DELEN

De DJI Osmo Pocket camera is de meest ideale camera die een vlogger zich kunt wensen. De camera is zowel klein als erg gebruiksvriendelijk. Je kunt hem dus overal mee naartoe nemen en is door vrijwel iedereen makkelijk te bedienen.

In dit artikel ga ik je alles vertellen over de DJI Osmo Pocket camera, wat je ermee kunt, hoe duur hij is, wat de voor- en nadelen zijn, noem maar op.

Benieuwd? Lees dan snel even verder.

De uitstraling van de DJI Osmo Pocket camera

Tegenwoordig komen er steeds kleinere apparaten uit die niet onder doen voor hun grotere voorgangers. Na de mini-printer, de mini koelkast en de mini Google-home speaker kun je nu ook een mini camera kopen. Dat de camera zo klein is, doet hem voorkomen alsof hij weinig functies en mindere kwaliteit levert.

Niets is minder waar, de DJI Osmo heeft een 12 megapixel camera en heeft ook de functie op 4K-resolutie beelden de filmen. Later meer over de verdere specificaties.

Wat betreft de uitstraling van dit verfijnde apparaatje valt weinig negatiefs te zeggen. Hij is klein, zoals de naam ‘Pocket camera’ al verklapt is het mogelijk om hem in je zak mee te nemen.

Verder is de camera bevestigd op een handvat, in dit handvat zit ook het beeldscherm verwerkt waarop te zien is wat er op dat moment wordt gefilmd of gefotografeerd. Het is mogelijk om de camera kop te draaien zodat het mogelijk is om vooruit te filmen, maar ook om hem als een soort selfie-stick te gebruiken.

Voordelen wifi camera

De specificaties

Het apparaatje is 12 centimeter bij 3 centimeter bij 4 centimeter, erg klein dus. Onderschat de camera niet. Hij filmt zoals eerder besproken in 4K-resolutie met 60 frames per seconden. Verder maakt hij ook 12 megapixel foto’s.

Verder is het mogelijk om in slowmotion en timelapse te filmen en kun je 180 graden panorama en fisheye foto’s schieten.

Het is helaas niet mogelijk om de accu te verwisselen. Als deze leeg is, is de pocket camera alleen op de laden met een USB. De maximumbatterijduur is 140 minuten.

Handig te gebruiken met een smartphone

Het is mogelijk om door middel van een meegeleverde kabel de DJI Osmo pocket camera te verbinden met je smartphone. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen.

De camera is te verbinden met zowel Iphone’s als Android toestellen. Wanneer de camera verbonden is met de smartphone is het veel duidelijker te zien wat er wordt gefilmd en zijn er meer instellingen beschikbaar.

Aan de andere kant heeft het weer als nadeel dat je de camera in de ene hand moet houden en de smartphone in de andere hand. Je hebt dus geen handen over.

Wat aan de dure kant

De prijs van de DJI Osmo Pocket camera is niet misselijk. Dit is namelijk een kleine 360 euro. Op zich is de camera en zijn beeldkwaliteit het geld waard. Wat alleen wel tegen valt, is dat de camera vrijwel optieloos geleverd wordt.

Het enige wat meegeleverd wordt, is de Lightning kabel waarmee hij is aan te sluiten op de telefoon en waarmee hij is op te laden.

Mocht je meer opties willen hebben dan zou je er nog voor kunnen kiezen om een statief, een draadloze connector met je smartphone of een adapter voor een microfooningang aan te schaffen. Na deze opties ben je zo weer 200 euro verder.

Waarom dan zo ideaal voor vloggers?

Dit cameraatje heeft ondanks zijn formaat (bijna) net zo veel opties als een grote camera, zoals slowmotion, panorama en timelapse. Ook maakt de camera gebruik van een stabilisator waardoor het zo goed als onmogelijk is om scheef te filmen.

De Osmo Pocket camera is makkelijk mee te nemen en neemt geen ruimte in beslag. Zo is hij zeer geschikt op momenten dat je snel een camera bij de hand moet hebben.

Ook het beeldkwaliteit is voortreffelijk en werkt hij beter dan verwacht.

DJI Osmo in gevecht met GoPro?

DJI gaat de concurrentie aan met GoPro met hun nieuwe aanwinst de ‘Osmo Pocket camera’. Het merk DJI is voornamelijk bekend om hun drones. Nu durven ze het ook op te nemen tegen de cameragigant GoPro op het gebied van kleine camera’s.

Met de 359 euro kostende Osmo Pocket camera is hij een directe concurrent van de GoPro Hero 7, deze heeft een prijskaartje van 429 euro.

Waar DJI gebruik maakt van mechanische beeldstabilisatie, gebruikt GoPro elektronische Hypersmooth-stabilisatie. De camera’s hebben beide hun voor- en nadelen en zijn aardig tegen elkaar opgewassen.

Conclusie

De DJI Osmo Pocket camera doet absoluut niet onder voor een grotere camera. Met zijn kleine formaat, iets groter dan een handpalm, beschikt hij toch over goede techniek en mooie opties.

De prijs zal voor de meeste mensen wel een struikelblok zijn. De camera kost namelijk 359 euro, dit zonder opties. Natuurlijk zijn er opties te koop alleen de prijzen hiervan zijn ook niet misselijk.

Wat wel heel positief is, is dat de camera makkelijk overal naartoe is mee te nemen doordat hij makkelijk in een broekzak past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here