Home Automotive Google I/O: de belangrijkste aankondigingen op een rijtje

Google I/O: de belangrijkste aankondigingen op een rijtje

2535
0
DELEN
Google IO ontwikkelingen

Internetgigant Google is een van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Haar innovaties hebben de wereld veranderd. Het bedrijf presenteert al haar uitvindingen op de jaarlijkse conferentie Google I/O. Deze afkorting staat voor ‘Innovation in the open’. Ook dit jaar keek de hele wereld reikhalzend uit naar het enorme evenement in Silicon Valley. Alle belangrijke aankondigingen op een rijtje.

Innovatie voor in de huiskamer: Google Home

Google wil steeds vaker deel uit maken van de gemiddelde huiskamer. Een van de innovaties die daarvoor moet zorgen is ‘Google Home’. Dit is een zeer handige gadget waarbij een speaker functioneert als een soort assistent in huis. Het beantwoordt namelijk al je vragen. Zo vertelt het je bijvoorbeeld precies het weerbericht van vandaag. Je hoeft daarvoor alleen te praten in een microfoon. Google Home herkent je stem, en heeft vervolgens een antwoord paraat.

Google voor onderweg

Google wil niet alleen je huiskamer veroveren. Zo vergemakkelijken diverse innovaties ook het leven van weggebruikers. Tijdens de I/O conferentie presenteerde de internetgigant diverse Android apps voor onderweg. Zo is het systeem om via je smartphone auto onderdelen te besturen sterk verbeterd. Naast bellen, navigeren en muziek luisteren is het nu mogelijk om via je smartphone onder andere elektrische ramen te besturen en de airco aan te zetten.

Google Instant Apps

Google kijkt verder dan handige apps alleen. Zo wil het bedrijf ervoor voor zorgen dat je apps kunt gebruiken zonder ze uberhaupt te installeren. De Google Instant Apps moeten daarvoor gaan zorgen. Gebruikers van Android telefoons kunnen er als het goed is dit jaar al gebruik van maken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je voor een bepaald evenement een app nodig hebt. Voortaan hoef je slechts een code te scannen in plaats van de app te installeren.

Virtual-reality bril

Google wil dat iedereen in de nabije toekomst gebruik gaat maken van deze schijnwerkelijkheid. Zodoende presenteerde het bedrijf tijdens het I/O evenement de Daydream virtual reality-bril. Het is de opvolger van de kartonnen virtualrealitybril Cardboard. Enkele verbeteringen moeten deze nieuwe VR-bril nog gebruiksvriendelijker maken. Zo heeft de bril een sterker design, waardoor het nog fijner is om te dragen. Vervolgens kun je met behulp van een kleine controller tientallen games of apps spelen.

Google IO Daydream Virtual Reality Bril

Video apps en smartwatch

Twee andere apps die de digitale wereld op zijn kop moeten gaan zetten zijn Allo en Duo. Met deze nieuwe innovaties kun je chatten en videobellen. Allo en Duo werken volgens het zogeheten ‘smart reply’ principe. Dit houdt in dat je snel kunt reageren op berichtjes van contacten. Deze apps werken volgens hetzelfde principe als de Android Wear-horloges. Google presenteerde tijdens I/O een nieuwe update van deze horloges, waarmee het onder andere mogelijk is om apps te laten werken zonder koppeling met een smartphone.

Innovaties die de wereld veranderen

De innovaties die Google presenteert tijdens de I/O conferentie in Silicon Valley moeten het leven van de consument vergemakkelijken. Denk aan het feit dat verdwalen dankzij Google Maps haast onmogelijk geworden. Met de onlangs gepresenteerde innovaties tijdens de I/O conferentie hoopt Google hetzelfde te bereiken. Het is interessant om te zien welk effect Google Home, Google Instant Apps, de Daydream virtual-reality bril zullen hebben op de wereld. Ook hoopt de internetgigant dat steeds meer consumenten gebruik zullen maken van de verbeterde Android Watch en de video apps Allo en Duo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here