Home Smartphones en tablets 10 handige apps die je dagelijks tijd besparen

10 handige apps die je dagelijks tijd besparen

3588
0
DELEN
handige apps

We leven in drukke tijden. Misschien heb je een veeleisende baas op het werk, of vragen familieleden en vrienden veel aandacht. Soms weet je simpelweg niet meer waar je de tijd moet vinden. Tien handige apps helpen je om dagelijks tijd te besparen. Zo hou je misschien eindelijk wat tijd over voor jezelf.

Meteen op de hoogte van het laatste nieuws

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het controleren van je Facebook, Twitter of Instagram accounts kost echter aardig wat tijd. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws is het praktisch om de app Circa te downloaden. Hiermee kun je namelijk heel gemakkelijk het laatste nieuws van de dag volgen. Je hoeft alleen maar langs alle nieuwskoppen te scrollen, en te selecteren wat je interessant vindt.

Apps nemen je veel werk uit handen

Het gebruik van allerlei programma’s op je smartphone neemt veel tijd in beslag. Gelukkig zorgt de handige app ‘If This Then That’ ervoor dat programma’s met elkaar samenwerken. Deze app laat programma’s namelijk bepaalde acties automatisch uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld een foto maakt, hoef je deze zelf niet meer te uploaden naar Dropbox. De IFFT-app doet dit automatisch en neemt je dus veel werk uit handen.

Makkelijk voor het dagelijks leven

Soms verlies je door alle drukte van werk en gezin wel eens het overzicht. Gelukkig zijn er een aantal apps die het dagelijks leven een stuk gemakkelijker maken. Om geen belangrijke taken meer te vergeten zou je bijvoorbeeld de app Clear kunnen downloaden. Het houdt al je taken in een handig overzicht bij elkaar. Minstens zo handig is de Discount Calculator-app. Dit gratis programma voor je smartphone zet alle kortingen in een winkel op een rijtje. Op die manier weet je meteen hoeveel je nu echt bespaart op de boodschappen. Of download de app Mint om op een simpele manier je persoonlijke uitgaven bij te houden. Dit is in feite een digitaal huishoudboekje waarin je onder andere je budget in kunt vullen.

Apps voor onderweg

Als ondernemer of werknemer kost in de file staan bijzonder veel tijd. Gelukkig helpt de app ADAM je om drukte op de weg te vermijden. Deze app voor de iPhone en Android geeft namelijk informatie over verkeerssituaties in en rond Amsterdam. Ook erg praktisch om te downloaden is de Rittmeister-app. Deze houdt automatisch de tijdsduur en het aantal kilometers van een zakelijke rit bij. Dit scheelt bijzonder veel tijd omdat je de rittenadministratie niet meer zelf hoeft bij te werken.

Ideale vorm van tijdmanagement

Ben je eenmaal op je werk aangekomen, dan is het van belang om het overzicht te bewaren. De app Evernote is daarbij zeer praktisch. Dit programma voor onder andere Apple en Android neemt namelijk al je aantekeningen, foto’s en notities op. Wat betreft tijdmanagement is ook de app Nozbe een aanrader. Zo kun je er een takenlijst mee opstellen om je productiviteit te verhogen. Ook is het mogelijk om Twitter-berichtjes rechtstreeks naar de Nozbe-app te sturen. Eventueel zou je bedrijf bepaalde berichtjes ook kunnen plaatsen met de app Hootsuite. Deze zorgt er namelijk voor dat je meerdere berichten tegelijkertijd kunt plaatsen en inplannen op social media accounts.

Conclusie: Bespaar tijd met apps

De populariteit van de smartphone is de afgelopen twintig jaar razendsnel toegenomen. Dit komt onder andere door de ontwikkeling van apps. Met deze kleine programma’s op je smartphone kun je veel tijd besparen. Bijvoorbeeld wanneer je in de winkel je boodschappen afrekent, of onderweg geen file tegen wilt komen. Daarnaast kun je er zeer handig takenlijsten mee afwerken en het laatste nieuws bekijken. Daarmee heb je als ondernemer of consument niet alleen meer tijd, maar neemt ook je productiviteit toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here