Home Smartphones en tablets Review: Samsung Galaxy S7

Review: Samsung Galaxy S7

2754
0
DELEN
Samsung S7 review

Samsung heeft de Galaxy S7 alweer ruim 2 maanden geleden op de markt gebracht en nadat we in de eerste week, net als vrijwel alle andere media, enorm onder de indruk waren van het nieuwe toestel van Samsung, hebben we nog even gewacht met het schrijven van een review. Is het eerste enthousiasme inmiddels een beetje weggeëbd of is het toestel ook op dit moment nog steeds een absolute topper?

Vormgeving

De Galaxy S7 lijkt op het eerste gezicht erg veel op de Galaxy S6. Wanneer je beide toestellen naast elkaar legt, is het enigszins lastig om aan te bepalen welke van de twee het nieuwe toestel is. Toch zijn er wel wat verschillen, zo zijn de hoeken van de Galaxy S7 wat minder rond, wat ervoor zorgt dat het toestel wat beter in de hand ligt, en daarnaast steekt de camera wat minder uit. Een ander voordeel van de Galaxy S7, waar je weliswaar maar weinig van ziet, is dat Samsung heeft gekozen voor een water- en stofbestendige behuizing (let op: dit is niet hetzelfde als water- en stofdicht), waardoor een incidentele regenbui of extreem stoffige omgeving niet direct voor problemen zorgt.

Samsung S7 review

Display

Ook wat betreft het scherm is er niet zoveel veranderd en dat is eigenlijk maar goed ook. Want hoewel het QHD (2560×1440 pixels) oledscherm van de Galaxy S7 vrijwel gelijk is aan het scherm van de Galaxy S6, is het zonder twijfel een van de beste of misschien zelfs wel het beste smartphone-scherm op de markt. Het scherm, dat door Samsung zelf is geproduceerd, beschikt over een geweldige zwartweergave en het contrast is uitstekend. Doordat pixels bij gebruik van een oledscherm individueel kunnen oplichten, beschikt de Galaxy S7 bovendien over speciale ‘always on’ functionaliteit, waarmee het toestel ook in de standbymodus enkele pixels kan laten oplichten om bijvoorbeeld de tijd of nieuwe berichten te tonen zonder dat het hele scherm hoeft op te lichten en er dus veel batterijstroom verloren gaat.

Camera

De camera is het eerste punt waarop de Galaxy S7 wel flink afwijkt van de Galaxy S6 en de Galaxy S7 is op dit punt zijn voorganger duidelijk de baas. Hoewel de camera van de Galaxy S7 wat minder megapixels heeft dan de camera van zijn voorganger, is de fotokwaliteit aanzienlijk beter. Dat komt voornamelijk doordat individuele pixels, door het kleinere aantal pixels, meer licht kunnen opvangen. Daarnaast is de camerasensor ook wat groter, waardoor pixels nog meer licht kunnen opvangen en de kwaliteit van foto’s hoger ligt. Een ander punt waarop de camera sterk is verbeterd is het scherpstellen. Door het gebruik van een nieuwe techniek kan de camera van de Galaxy S7 zich veel sneller scherpstellen dan de camera’s van andere smartphones en hierdoor is het nog eenvoudiger om snel een aantal mooie foto’s te schieten.

Samsung S7 camera

Prestaties

Qua ruwe kracht is de Galaxy S7 er ook flink op vooruit gegaan. De Nederlandse versie van het nieuwe toestel is met een octacore Exynos 8890 processor en 4 GB werkgeheugen een echt snelheidsmonster. De telefoon is volgens vrijwel alle mobiele benchmarkprogramma’s het snelste toestel dat op dit moment verkrijgbaar is en zoals je mag verwachten loopt alles dus erg soepel. De Galaxy S7 is sowieso een stuk fijner in gebruik dan zijn voorgangers, niet alleen omdat er zelfs na 2 maanden nog steeds helemaal niets van vertragingen te merken is, maar ook omdat Samsung de software heeft verbeterd en de hoeveelheid bloatware sterk heeft teruggebracht. Tot slot is er ook op het gebied van batterijduur geen reden tot klagen, de batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh en dat is meer dan voldoende capaciteit om zelfs bij zwaar gebruik het einde van de dag te halen.

Conclusie

De Galaxy S7 wist na de lancering al direct veel indruk te maken en we kunnen na een testperiode van zo’n 2 maanden wel stellen dat er weinig is veranderd aan de eerste indruk. De Galaxy S7 is in vrijwel alle opzichten de beste smartphone die op dit moment beschikbaar is en daar zal de komende tijd waarschijnlijk weinig aan veranderen. Hoewel het toestel met een prijs van ruim 600 euro nog steeds enigszins prijzig is, is het de prijs in onze ogen wel meer dan waard. Want met de Galaxy S7 heeft Samsung voor het eerst sinds lange tijd eindelijk weer eens een echt toptoestel op de markt gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here