Home Internet Google Assistant in gebruik: hoe bevalt het?

Google Assistant in gebruik: hoe bevalt het?

2442
0
DELEN

Enkele dagen is de Google Assistent onderdeel van ons interieur. In dit artikel vind je een review van hoe het apparaat werkt en waar het apparaat voor gebruikt wordt. Is de Google Assistant onmisbaar geworden?

Wanneer wordt de Google Assistant gebruikt?

De Google Home staat in de woonkamer. In onze woning is de keuken en woonkamer met elkaar verbonden, dus zolang je op de beneden verdieping bent, kun je de Google Assistant via de Google Home besturen. Enkele voorbeelden van wanneer je de Google Assistant een uitkomst is voor in huis:

  • Je staat te koken en hebt vieze handen, wel wil je graag je pasta opzetten en 10 minuten laten koken. Je roept ‘Okay Google, set a timer for 10 minutes’. Google Home activeert een timer en jij kunt je handen wassen. Ondertussen staat de pan op het vuur om bijvoorbeeld pasta te koken. De afstand van de Google Assistant naar de keuken is ongeveer 10 meter en het apparaat volgt prima de bevelen op. Na 10 minuten gaat er een timer af en kun je je eten afgieten. Je roept ‘Okay Google, stop!’ En de timer stopt.
  • Voordat je naar bed gaat, wil je een wekker zetten. Alhoewel de Google Home in de woonkamer staat, kun je de de Google Home gemakkelijk meenemen naar boven. Het is slechts een kwestie van plug & play: het apparaatje is slechts 10 centimeter lang en breed, weegt praktisch niets en is verbonden met stroom door middel van het stopcontact. Je roept naar de assistent: ‘Okay Google, set a alarm to 7 am’. De volgende ochtend om 7 uur ging de wekker keurig af. Wanneer je wederom stop zegt, gaat het alarm af. Ook snoozen is geen enkel probleem. Je vraagt gewoon of Google wil snoozen voor 10 minuten en vervolgens gaat de wekker weer wat later af.
  • Het leukste blijft wel de grapjes. Je roept ‘Okay Google, tell a joke’. Google vertelt je een grap, ontzettend leuk vermaak! Tot nu toe hebben we de functie meerdere keren gebruikt, maar we hebben nog geen enkele keer hetzelfde nummer gehoord. Ook de liedjes die Google Assistant zingt blijven vermakelijk. Leuk!

Is de Google Assistant onmisbaar geworden?

Nee. Het is niet veel moeite om met je mobiele telefoon een timer of wekker te zetten. De grapjes zijn leuk en brengen vermaak, maar het voelt toch niet helemaal oké om tegen een apparaat te blijven praten. Ook bezoek kent het systeem op den duur wel. Het is één keer leuk om zomaar ‘Okay Goolge’ + een opdracht te zeggen, maar daar blijft het ook wel bij.

Zou jij de Google Home in huis willen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here