Home Internet Domeinnaam kopen: 4 dingen die je wilt weten

Domeinnaam kopen: 4 dingen die je wilt weten

2497
0
DELEN
domeinnaam kopen

Sta je op het punt een bedrijfje op te zetten? Dan wil je vast met een unieke en onderscheidende naam komen. Een website is de basis voor je online succes, en je domeinnaam moet daarbij passen. Hier vind je vijf tips die je op weg helpen met het kiezen van de juiste domeinnaam.

Allereerst, wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is jouw unieke adres op het web. Via jouw eigen unieke domeinnaam ben jij overal ter wereld bereikbaar voor online bezoekers en kunnen mensen altijd jouw website bezoeken.

1. Denk goed na over de naam, neem het serieus

Koop niet het eerste, beste domein dat er goed uitziet. Veel mensen die dit doen, krijgen er later spijt van. Zorg ervoor dat je de tijd neemt voor het kiezen van de juiste domeinnaam / bedrijfsnaam. Maak een top 3 en vraag aan mensen in je omgeving wat zij van de naam vinden. Associëren ze de naam met hetgeen jij voor ogen hebt?

2. Ga voor die ene domeinnaam ook als deze bezet is

Heb je een idee voor een domeinnaam bedacht en kom je er vervolgens achter dat iemand anders deze heeft geregistreerd? Zelfs als het domein in gebruik is, is de eigenaar mogelijk nog steeds geïnteresseerd in de verkoop voor een bepaald bedrag. Probeer om zelf in contact met de eigenaar te komen.

3. Doe onderzoek naar bestaande handelsmerken met dezelfde naam

Vermijd mogelijke conflicten met grote merken. Het verkrijgen van een domeinnaam die conflicteert met een handelsmerk kan grote problemen veroorzaken. Het domein wordt verwijderd via een juridisch proces genaamd UDRP. Controleer dus eerst bestaande handelsmerken voordat je je bedrijfsnaam definitief maakt.

4. Kiezen voor een EMD met een zwak zoekwoord

Exact Match Domains, afgekort EMD’s, zijn domeinnamen die een exacte zoekterm of combinatie daarvan in hun domeinnaam hebben. Het kan leuk zijn om de #1 te worden in de zoekmachines. Als het voor een zoekwoord is met geen enkel zoekvolume, dan heb je er weinig aan. Doe vooraf een goed zoekwoorden onderzoek naar waardevolle termen.

Met bovenstaande tips heb je een sterke domeinnaam in handen met een professionele uitstraling naar je potentiële klanten. Het is de tijd en moeite absoluut waard om te investeren mocht je een domeinnaam kopen, je zult er nooit spijt van krijgen! 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here