Home Smartphones en tablets De nieuwe generatie Fitbit: Fitbit Versa, Wat mag je verwachten?

De nieuwe generatie Fitbit: Fitbit Versa, Wat mag je verwachten?

2723
0
DELEN
fitbit versa

Terwijl de Fitbit Ionic nog niet zo lang geleden uitgebracht is, is de Fitbit Versa alweer gelanceerd. Fitbit zelf zegt dat de Versa slechts voortbouwt op het succes van de oudere en bekendere modellen.

De Fitbit Versa is voornamelijk aantrekkelijk voor mensen die geen smartwatch van 300 á 400 euro willen of kunnen aanschaffen. Voor deze mensen is de nieuwe smartwatch een veel aantrekkelijker en laagdrempeliger product vanwege zijn lagere prijs.

Om zo’n lage prijs te kunnen bereiken hebben ze wel wat functies uit de smartwatch moeten verwijderen. Deze functies zijn wel beschikbaar bij bijvoorbeeld de Fitbit Ionic, hierdoor is dit model meer een premium aankoop geworden. Welke functies er uit de Fitbit Versa zijn weggelaten kom ik later op terug.

Het lijkt erop dat de Versa ook de Fitbit Blaze heeft vervangen. Dit houd dus in dat er geen Fitbit Blaze 2 op de markt gaat komen.

Benieuwd naar de functies en bijzonderheden van de Fitbit Versa? Lees dan snel verder.

De Fitbit Versa

Tot op de dag van vandaag is de Fitbit Ionic het duurste smartwatch dat vanaf eind 2017 is uitgebracht. De Versa is -zoals eerder benoemd- de goedkopere variant van de Ionic. Dit is omdat de Versa is uitgedund wat betreft functies.

Wel is het mogelijk zelf de smartwatch wat op te leuken met verschillende kleuren bandjes. De Fitbit zelf is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk: Rosé goud, zilver en zwart.

Het ontwerp

De Versa heeft een volledig nieuwe look gekregen die meer lijkt op een Apple Watch dan op een Fitbit smartwatch. Het nieuwe model heeft wat ronde hoeken met een vierkant schermpje.

Het schermdesign is vrij rustig waardoor je je er goed op kunt concentreren.

De behuizing van dun aluminium is erg sterk en past bij zowel grote- als kleine polsen. De aluminium behuizing maakt de smartwatch erg licht. Hierdoor voelt hij prettig aan tijdens het dragen.

smartwatch

Het bandje waarmee je de Versa vast maakt, is van sterk siliconen en is eenvoudig los en vast te maken. Ook glijd hij niet makkelijk waardoor het ideaal is tijdens een trainingssessie.

Wil je nu een ander stijl horloge? Dan kun je het bandje vervangen door bijvoorbeeld een andere kleur of ander materiaal zoals stof of metaal.

Het touch-screen van de smartwatch heeft mooie kleuren waardoor het erg levendig aanvoelt. Het heldere scherm is zelfs goed te zien onder water of in het zonlicht.

Fitnessfuncties

De Versa zit vol met fitnessfuncties, helaas ontbreekt wel een GPS waardoor je tijdens wandelingen niet kunt terugkijken waar je bent geweest en hoe je bent gelopen.

Of je nu wilt hardlopen, fietsen, zwemmen of een HIIT training wilt volgen, op de smartwatch staat standaard een beweging app die je kunt vinden op het hoofdscherm. Met deze app kun je je beweging bijhouden en je eigen records proberen te verbreken.

De beweging app is geschikt voor hardlopen, fietsen, fitness, zwemmen, cardio training en intervaltraining.

Tijdens het uitvoeren van de gewenste oefening kun je op het scherm je vitale waarde bekijken zoals je hartslag maar ook hoeveel stappen je al hebt gelopen, hoe lang je al loopt, of in het geval van zwemmen of fietsen, hoeveel kilometers je al hebt gemaakt.

Bij iedere vorm van beweging kun je ook zien hoeveel calorieën je al verbrand hebt.

fitbit versa fitnessfuncties

Zodra je klaar bent met de oefening krijg je een trainingsoverzicht te zien. Dit trainingsoverzicht laat duidelijk zien wat je hebt gepresteerd, hoeveel calorieën je hebt verbrand en wat je gemiddelde hartslag was.

Wanneer je je Versa hebt gesynchroniseerd met je telefoon, kun je ook het trainingsoverzicht nog eens bekijken en kun je je prestatie vergelijken met vorige trainingssessies.

Naast het bijhouden van je trainingen kun je ook je slaap meten. Wanneer je de Versa in bed draagt, wordt je slaap automatisch gevolgd doordat de smartwatch merkt dat je inactief bent en doordat je hartslag verlaagd.

Bij het ontwaken geeft de Versa weer hoelang je hebt geslapen en hoe je hebt geslapen.

Hoe goed is de batterij?

Fitbit zelf heeft al aangegeven dat de batterijduur niet zo bijzonder is in vergelijking met bijvoorbeeld de Ionic. De Versa zou het 4 dagen uit moeten kunnen houden voordat je hem weer op moet laden. Bij aankoop van de Versa word er een oplader meegeleverd.

Hoelang je batterij meegaat, hangt natuurlijk af van wat je ermee doet. Ben je nou elke dag een paar keer aan het sporten, dan zal de batterij natuurlijk wat korter mee gaan.

Het interface

Het is mogelijk om het scherm aan te passen naar hoe jij het mooi vind. Zo kun je bijvoorbeeld de wijzerplaat aanpassen. Je hebt de keuze uit meer dan 100 ontwerpen dus er is voor ieder wat wils.

Het is ook mogelijk om zelf een wijzerplaat te ontwerpen of die van andere aan te schaffen.

Fitbit heeft ook gedacht aan de functie ‘contactloos betalen’. Helaas werkt deze functie nog niet vlekkeloos en werkt het ook alleen nog maar met creditcardmaatschappijen. De Versa is ook nog niet compatibel met de Nederlandse banken.

Wanneer je contactloos wilt gaan betalen, moet je eerst een 4-cijferige code invullen voordat je kunt betalen. Omdat de toetsen op het schermpje zo klein zijn is dit niet handig. Je zult heel voorzichtig moeten zijn met het invoeren van de code zodat je niet meerdere cijfers tegelijk indrukt.

Conclusie

De functies van de Versa en de Ionic zijn verre van hetzelfde, toch voelen deze twee smartwatches een beetje het zelfde aan alleen oogt de Versa wat vriendelijker en lichter.

Het heeft een helder scherm en een verbeterde hartslagsensor. De firmware waarop het draait word constant bijgewerkt en verbeterd. Hierdoor gaan de apps steeds beter met elkaar samen werken en zal de Versa steeds interessanter gaan worden.

Zeker wanneer je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding is de Fitbit Versa een goede koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here