Home Business Eisen waaraan een goede webshop moet voldoen

Eisen waaraan een goede webshop moet voldoen

2558
0
DELEN
Eisen waaraan een goede webshop moet voldoen

Het opstarten van een webshop blijft altijd spannend. Je wil immers wel dat bezoekers jouw webshop vertrouwen en hier ook een aankoop doen. Maar hoe pak je dit precies aan? Een webshop moet namelijk wel aan een aantal eisen voldoen. Het is belangrijk om je hier van te voren goed in te verdiepen. Om je een eindje op weg te helpen, zetten wij graag de belangrijkste eisen voor een webshop voor je op een rij.

Doel 

Een webshop beginnen vergt veel motivatie. Je wordt namelijk niet zomaar een succesvolle ondernemer. Hier gaat een hoop geregel aan vooraf. Het belangrijkste is dat je voor jezelf nagaat wat jouw doel is en hoe een webshop hierbij kan helpen. Een webshop is als het ware een middel om het doel te bereiken. Vraag jezelf hierbij ook af hoe je de financiën gaat regelen, van welke inkoop- en afzetkanalen je gebruik gaat maken én hoe je potentiële klanten gaat bereiken.

Webshop bouwen

Een webshop beginnen kan op verschillende manieren. Je kan zelf het heft in eigen handen nemen en het zelf doen, óf je kunt een webshop laten bouwen. Hoewel er dus programma’s beschikbaar zijn waarmee je zelf een webshop kunt bouwen, raden wij je aan om deze niet te gebruiken. Deze programma’s bieden vaak maar een beperkt aantal mogelijkheden, waardoor je wellicht niet de webshop kunt bouwen die je eerst voor ogen had. Daarom kun je het beste je webshop laten bouwen door een partij die er verstand van heeft. Zo weet je zeker dat een webshop goed gebouwd wordt en ben je verzekerd van een goede kwaliteit.

Looks en feel

Webshop looks en feel

Voordat je een webshop start, moet je voor jezelf nagaan wat je precies wilt uitstralen. Bepaal te tone of voice van jouw bedrijf en laat dit terugkomen in de webshop, door middel van kleuren, logo’s en andere herkenningspunten. Ook is het belangrijk om de indeling en gebruiksvriendelijkheid vooraf te bepalen. Denk goed na over wat voor producten je wil aanbieden en hoe je deze presenteert, bijvoorbeeld door middel van foto’s, bewegende beelden of tekst.  

Betaal- en verzendmethodes

Dit is minstens net zo belangrijk als de uitstraling van je webshop. Hoe kunnen bezoekers betalen en hoe gaat het verzendproces in zijn werking? De meeste webshops bieden betaalmethodes aan die gaan via de bank (IDEAL), een creditcardmaatschappij (Meastro/Visa) of met een Payment Service Prodiver (Multisafepay). Voor het verzenden kun je gebruik maken van de online verzendservice Myparcel of een ander bedrijf dat webshop verzending aanbiedt. Denk ook aan de verzendkosten op basis van afstand en locatie.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here