Home Smartphones en tablets Wat we je kunnen vertellen over de nieuwe Samsung Galaxy S20 Ultra

Wat we je kunnen vertellen over de nieuwe Samsung Galaxy S20 Ultra

2440
0
DELEN
De nieuwe Samsung Galaxy S20 Ultra

Het nieuwe jaar is weer op gang en dus wordt het tijd voor Samsung om een nieuwe serie telefoons uit te brengen. Na de Galaxy S10 van vorig jaar gaat de nieuwe serie niet S11, maar S20 heten. Naar verluid kiest men hiervoor omdat dit samenvalt met het jaar 2020 waarin we leven, en wil men op deze manier een duidelijk onderscheid maken met de iPhone 11. Wat interessant is, is dat de reguliere S20 niet net zoals bij de S10 het vlaggenschip van de serie gaat worden; dat wordt de Samsung S20 Ultra. Over dat toestel vertellen we je hier graag meer.

Hoe ziet de S20 Ultra eruit?

De Samsung Galaxy S20 Ultra, zoals hij voluit heet, is een klein beetje groter dan de S10 Plus, die als zijn voorganger gezien kan worden: 166,9 millimeter in de lengte, 76 millimeter in de breedte en 8,8 millimeter dik. Ook is de S20 Ultra wat meer afgerond aan de hoeken. De schermraden lopen aan de zijkant door naar achteren. Het randloze scherm bestrijkt bijna de hele voorkant, is enorm en springt erg in het oog. Wel zit er bovenaan het scherm een uitsparing waarin de camera aan de voorzijde zich bevindt. De vingerafdrukscanner zit niet aan de achterzijde, maar ingebouwd in het display.

Meer over het scherm van de S20 Ultra

Het display van de het toestel betreft een AMOLED-paneel van 6,9 inch groot. Dit levert een rijke kleurweergave op, en ook de contrasten zijn mooi: zwart is ook echt diep zwart. Vermoedelijk heeft het scherm de mogelijkheid tot een hoge QHD-resolutie.

Wat voor camera heeft de Samsung Galaxy S20 Ultra?

De S20 Ultra heeft een andere cameramodule in vergelijking met eerdere toestellen. Hij beschikt over minimaal 4 camera’s, hoewel het ook mogelijk is dat er uiteindelijk 5 worden. De lenzen zijn gegroepeerd in een rechthoekige module aan de achterzijde van de telefoon, waarbij de lenzen een beetje uitsteken. Een hoesje is dus geen overbodige luxe. De hoofdcamera heeft maar liefst een resolutie van 108 megapixels. Daarnaast is er ook een camera van 48 megapixels die het toelaat om tot tien keer optisch te zoomen. Verder is het toestel ook voorzien van een groothoeklens van 12 megapixels voor een breder beeld. Komt er inderdaad een vijfde lens, dan is deze waarschijnlijk bestemd voor macrofoto’s. Waarschijnlijk is er ook een Time of Flight-sensor ingebouwd die met infrarood een dieptescan van de omgeving kan mogen, waardoor je voor een onscherpe achtergrond (het bokeh effect) kunt zorgen.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Wat voor accu heeft de Samsung S20 Ultra?

De S20 Ultra krijgt een accu waar je u tegen zegt. Dat moet ook wel, met zo’n groot scherm. Het zou gaan om een batterij van 5000mAh, waar de Galaxy S10 Plus nog ‘slechts’ een accu van 4100mAh had. Uiteraard kunnen we niet beloven dat het toestel het de hele dag volhoudt op deze grote accu, maar wat we wel weten dat je het toestel snel kunt opladen met een capaciteit van 45 Watt.

Welke andere features kunnen we verwachten bij de S20 Ultra?

De Samsung S20 Ultra is klaar voor 5G. Op dit moment is 5G nog niet beschikbaar in Nederland. Gelukkig schakelt het toestel dan zelf terug naar het wel aanwezige 4G-netwerk. Met een beetje geluk kan er later dit jaar wél verbonden worden met een 5G-netwerk in Nederland. Het toestel draait op Samsung’s nieuwe, krachtige Exynos 990-processor. Verder krijgt het toestel stereospeakers en komt uit met verschillende maten van interne opslag die uitbreidbaar is. Verder gaan er geruchten dat het toestel uitgerust gaat worden met een spectrometer, waarmee je het suikergehalte in verschillende objecten kunt meten. Of dit waar is, kunnen we niet bevestigen.

Het besturingssysteem van de S20 Ultra

De Samsung Galaxy S20 Ultra gaat draaien op Android 10, uiteraard voorzien van Samsung’s eigen schil. De OneUI-schil van Samsung verandert het uiterlijk van Android flink. Daarnaast voeg het ook enkele functies toe. Bediening met één hand wordt bijvoorbeeld makkelijker, wat met zo’n groot scherm wel handig is. Samsung heeft toegezegd dat het toestel minimaal twee jaar lang wordt voorzien van nieuwe software, zoals de toekomstige versies van Android (Android 11 en 12). Tussentijds biedt Samsung ook met enige regelmaat kleine beveiligingsupdates om eventuele gaten in de beveiliging te dichten.

Krachtigste tot nu toe

De Samsung Galaxy S20 Ultra is al met al dus het krachtigste toestel dat de Koreaanse producent tot nu toe op de markt gebracht heeft. Dat zal zich uiteraard ook vertalen in de aankoopprijs, maar je koopt er natuurlijk wel een toestel mee waarmee je er voorlopig tegenaan kan. Sterker nog, je begeeft je ermee ook in de voorhoede wat betreft connectiviteit, omdat je één van de eerste kan zijn die gebruik gaat maken van het 5G-netwerk. In potentie is de S20 Ultra dus een toestel om met trots (en de nodige voorzichtigheid) bij je te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here