Home Huishoudelijk Educatieve programma’s voor thuis en/of school | Squla

Educatieve programma’s voor thuis en/of school | Squla

3093
0
DELEN
Squla

Eens extra oefenen met spelling, het automatiseren van de tafels of het bijbrengen van algemene kennis. Het is fijn om thuis beschikking te hebben over een programma of app waar je zoon of dochter op de juiste, maar ook spelenderwijs eens extra kan oefenen. Of misschien heeft je zoon of dochter juist wat extra uitdaging nodig en zoek je daar een geschikt programma voor. In de komende weken worden er een aantal artikelen geplaatst over oefenprogramma’s die zowel thuis als op school gebruikt kunnen worden en die geschikt zijn voor alle kinderen van groep 1 tot 8. Om extra te oefenen, voor extra uitdaging of gewoon omdat het een leuk programma is. In dit artikel gaan we dieper in op het programma Squla.

Squla

Spelenderwijs leren in alle vakken

Bij Squla geloven ze in spelenderwijs leren. Squla is een online leerplatform waarop peuters, leerlingen uit groep 1 t/m 8 en leerlingen uit de brugklas spelend kunnen leren in alle vakken van de basisschool. Het is zelfs het enige oefenprogramma waarbij echt alle vakken wordt aangeboden. Van rekenen en taal tot engels, geschiedenis en aardrijkskunde en nog veel meer.
Squla is niet alleen bedoeld voor kinderen die extra oefening nodig hebben, maar ook voor kinderen die goed mee kunnen komen of zelfs extra uitdaging nodig hebben. Een ieder wordt door Squla op een speelse manier uitgedaagd om te leren.

Oefenen met CITO

Voor peuters en de groepen 1 t/m 8 zijn de quizzen voorzien van extra veel beeld en geluid door middel van bijvoorbeeld filmpjes. Voor de groepen 3 t/m 8 zijn er ook quizzen toegevoegd in samenwerking met Cito, om zo spelenderwijs kennis te maken met de vraagstelling die Cito hanteert.

Inzet wordt beloond

Oefenen wordt beloond, voor hun inzet ontvangen kinderen munten. Hebben kinderen voldoende munten verzameld, dan kunnen ze daar wat voor kopen in de cadeaushop. Dit kunnen leuke cadeautjes zijn, maar ook cadeaubonnen van Bol.com of Intertoys.

Alle verplichte leerstof wordt gedekt

Alle verplichte leerstof wordt met Squla gedekt. De onderwijsspecialisten die bij Squla werkzaam zijn maken vragen die aansluiten op de gangbare methoden die gebruikt worden op de basisschool, maar sluiten ook aan bij de belevingswereld van de kinderen. Bij het maken van de quizzen hanteren zij de kerndoelen die door het SLO zijn vastgesteld. De quizzen die gespeeld kunnen worden zijn afgesteld op het niveau van de groep.

Daarnaast hanteert Squla een niveau-opbouw, de eerste levels van een quiz zijn makkelijker en de laatste levels zijn moeilijker. Daarnaast kun je ook wisselen van groep. Heeft je zoon of dochter nog wat moeite met een bepaalde opdracht, dan kun je bij de instellingen een groep lager zetten om het betreffende onderwerp nog eens bij te spijkeren. En andersom is natuurlijk ook mogelijk.

Kinderaccount en ouderaccount

Na aanmelding krijgt je zoon of dochter een eigen account, maar de ouders krijgen ook een account waar je de voortgang van je kind kunt bijhouden. Daar kun je ook een opbeurend berichtje sturen naar je kind, of een weekdoel instellen. Na het behalen van het weekdoel ontvangen kinderen weer extra munten, wat je weer dichter bij dat leuke cadeau in de cadeaushop brengt.

Op laptop, tablet of smartphone

Squla is te spelen op zowel de laptop/computer als via de app die geïnstalleerd kan worden op de tablet of smartphone. Met je eigen inloggegevens kan worden ingelogd en zo kom je ten allen tijde op je eigen account. En om kinderen gemotiveerd te houden worden er elke paar weken nieuw, tijdelijk onderwerp aangeboden. Daarmee zijn extra munten te verdienen en soms is er ook een winactie aan gekoppeld.

Ook voor in de klas

Squla is niet alleen voor thuisgebruik, ook is er een versie voor die geschikt is voor in de klas. Leerkrachten kunnen zich gratis aanmelden.

Prijs

Een abonnement op Squla kost € 7,95 per maand bij afname van een jaarabonnement. Nu is er een tijdelijke actie voor € 6,95. Het tweede kind krijgt € 1,00 korting en het derde kind krijgt € 2,00 korting. Er zijn vaak kortingsacties in omloop, dus kijk voor aanmelding of je eerst een kortingscode kunt vinden via bijvoorbeeld een folder of internet.
Ben je na 30 dagen niet tevreden? Dan ontvang je je geld terug.

Gebruik je deze code, dan krijg je € 10,- korting; 2PCRQ

Meer informatie op de website en bekijk eens dit filmpje.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here