Home Smartphones en tablets De iPhone XS (Max) en het Apple Event: wat kunnen we verwachten?

De iPhone XS (Max) en het Apple Event: wat kunnen we verwachten?

2412
0
DELEN
iphone-xs-max

Al maanden gaan er allerlei geruchten over de nieuwe iPhones die Apple dit jaar op de markt brengt. Nog nooit werden er zoveel verschillende modellen genoemd als mogelijke opvolgers van de in 2017 verschenen iPhone 8, 8 Plus en X! Hoe het dit jaar zit rondom de nieuwe iPhones lees je hieronder…

Apple komt met iPhone XS (Max) of XS Plus

Op 30 augustus 2018 (ongeveer een week geleden), werd bekend dat Apple deze maand zou komen met de iPhone XS en een plus variant daarvan. Voor de plus variant gebruikt Apple al enkele jaren het woord ‘Plus’ in de naam van het toestel. Dit was in 2017 zo (bij de 8 en de 8 Plus), maar ook in 2016 (bij de 7 en de 7 Plus). Nu lijkt het er voor het eerst op dat de smartphone ontwikkelaar komt met een nieuwe naam voor de grotere variant van de nieuwe 2018 smartphone. Wij zouden namelijk de iPhone XS Max mogen verwachten en niet de iPhone XS Plus… Of dit werkelijk zo is, dat wordt duidelijk op 12 september aanstaande.

De pre-order fase voor de nieuwe XS en XS Max

Wil je straks als één van de eersten een iPhone XS kopen, als los toestel zonder abonnement, of juist met abonnement? Dan is het goed om te weten dat dit al vanaf 12, 13 of 14 september kan. De meeste webwinkels die smartphones verkopen bieden de nieuwe iPhones namelijk meteen in de zogenaamde ‘pre-order’ verkoop aan. Dit wil zeggen dat je alvast vooruit kunt bestellen, en je toestel wordt toegezonden zodra deze echt leverbaar is. Dit is bijna altijd precies twee weken later, als de nieuwe smartphones echt in de (digitale) winkels liggen, en op voorraad zijn gekomen.

De derde iPhone van dit jaar: een 9, SE 2, 2018 of toch de 11?

Naast de twee hiervoor al genoemde nieuwe Apple smartphones zouden we ook nog mogen rekenen op een derde smartphone. Is dit logisch? Misschien wel…, want vorig jaar kwam Apple tenslotte ook met drie nieuwe modellen. De 8 (Plus) kwam toen in september al beschikbaar en de X kon men kopen vanaf midden oktober 2017, een maand later. De smartphonegigant lijkt op deze manier bewust en handig extra aandacht te trekken, door verschillende momenten in te bouwen voor de start van de pre-order fase en de daadwerkelijke verkoop, en dit voor de verschillende toestellen juist niet precies tegelijk te doen.

Naast de XS (Max of Plus) is de 9 misschien wel de meest logische iPhone die in 2018 nog zou kunnen verschijnen, omdat de iPhones uit de 8 en de X (=10) series al zijn verschenen, en het bedrijf waarschijnlijk geen toestel nummers wil overslaan. Verder werden eerder dit jaar ook geregeld de SE 2 en de 2018 genoemd als mogelijke nieuwe smartphones van Apple. De 2018 lijkt echter meer een benaming die is gekozen om de nieuwe smartphones van 2018 aan te duiden, en is waarschijnlijk niet het derde model dat dit jaar nog verschijnt. Hetzelfde geldt voor de 11 en 11 Plus; logischer is dat deze in 2019 verschijnen. Hoewel Apple qua modelnamen vanaf volgend jaar ook wel eens een hele andere weg kan inslaan, zoals sommige andere smartphone fabrikanten in het verleden ook hebben gedaan.

De SE 2 is daarnaast vaak aangehaald als opvolger van de gewone SE (op de markt sinds maart 2016), een model dat zeer succesvol is vanwege het (kleine) broekzak formaat en de uiterst vriendelijke prijs. Hoe de prijs van een los SE2 toestel zich dan exact zal verhouden tot de prijs van een los XS toestel is niet helemaal duidelijk, maar het prijsverschil zal in dat geval vermoedelijk in de honderden euro’s lopen.

Het Apple Event – 12 september 2018 vanaf 19:00hr live meekijken

Wil je als eerst weten hoe het precies zit rondom de nieuwe iPhones van 2018? In dat geval kun je het beste live het Apple Event volgen. Dit kan op woensdag 12 september om 19:00hr (Nederlandse tijd), via deze Apple Event livestream link. Tim Cook en Craig Federighi (belangrijke mannen bij dit tech-bedrijf) zullen dan op het podium uitleg geven over alle nieuwe Apple producten van dit jaar. Naast de 2 of 3 genoemde nieuwe iPhones kun je ook rekenen op de presentatie van een nieuwe iPad en een gloednieuwe ‘Apple Watch’ (serie 4). Kortom, het belooft dus weer een mooi Apple feestje te worden komende week…

Bronnen: iPhone.nl, 9to5mac.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here