Home Huishoudelijk Educatieve programma’s voor thuis en/of school | Oefenweb

Educatieve programma’s voor thuis en/of school | Oefenweb

2853
0
DELEN
Oefenweb

Of je nu meer uitdaging nodig hebt, of juist extra moet oefenen voor een vak omdat je het zo moeilijk vindt, of je vindt het gewoon leuk om alles wat je geleerd hebt nog eens extra te oefenen. Er zijn diverse oefenprogramma’s op de markt die veel op de basisscholen gebruikt worden, maar die je ook thuis kunt spelen. De bekendste zijn Squla, Ambrasoft en Oefenweb. Over Squla en over Ambrasoft plaatsten we eerder artikelen. In dit artikel geven we meer informatie over de programma’s die bij Oefenweb behoren.

Oefenweb

Met Oefenweb krijg je extra oefenstof voor rekenen, taal en Engels naast de methode. Leerlingen krijgen extra herhaling waar nodig en uitdaging waar mogelijk. Leerlingen oefenen met dit programma automatisch op hun eigen niveau en elk kind ervaart successen!

Rekentuin

In Rekentuin oefenen kinderen spelenderwijs maar liefst 25.000 rekensommen in 23 verschillende spellen. Kinderen kunnen oefenen met de basisbewerkingen zoals optellen en aftrekken, maar ook kunnen ze oefenen met tafels, klokkijken, breuken, verhaaltjessommen, geld en meten. De oefeningen zijn gekoppeld aan de leerdoelen. De leerkrachten beschikken over een lerarendashboard en zien direct in welke mate de leerlingen een leerdoel al beheersen en waarin ze nog kunnen groeien. Het geeft de leerkracht inzicht op welk onderdeel nog extra instructie nodig is.
Rekentuin is er voor de kinderen van groep 1 t/m 8.

Taalzee

Met Taalzee kunnen kinderen 25.000 opgaven in 15 taalspellen oefenen. Taalzee is geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 8, voor de zwakkere leerling en voor de leerling die meer uitdaging nodig heeft. Met Taalzee wordt er onder andere geoefend met woordenschat, zinsontleden, spelling, lezen, spreekwoorden en dictees.

Ook Taalzee is gekoppeld aan de leerdoelen. Als leerkracht zie je direct welke categorieën er al beheerst worden en welke er nog eens extra moet worden geoefend.

Words & Birds

Voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 is er het programma Words & Birds waarmee ze op hun eigen niveau Engelse taalvaardigheden kunnen oefenen. De leerlingen gaan aan de slag met woordenschat, grammatica en dankzij de audio-ondersteuning ook met de uitspraak.

Oefenweb is er ook voor thuis

Met Oefenweb oefenen kinderen van 4 t/m 12 jaar rekenen, taal en Engels. In een leuke spelomgeving vol plantjes, visjes en vogeltjes wordt je kind uitgedaagd. Hoe meer hij oefent, hoe mooier zijn spelomgeving. Met elke goed beantwoorde opgave verdient je zoon of dochter muntjes, waarmee hij zijn prijzenomgeving kan opfleuren. En daarmee wordt inzet en groei beloond. Jij, als ouder, hebt ook zicht in wat jouw kind al goed kan en waar er nog eens extra geoefend kan worden.

Oefenen op niveau motiveert

  • De opgaven zijn altijd gebaseerd op het eigen niveau, niet op leerjaar of leeftijd.
  • Ons programma groeit met je kind mee en wordt vanzelf uitdagender. Is het te lastig? Dan doet het programma een stapje terug.
  • Alle relevante lesstof van rekenen en taal komt vanzelf aan bod, zonder dat je als ouder hier iets voor hoeft in te stellen.
  • Leuke spellen met beloning, je kind ontvangt direct feedback en ervaart altijd succes.
  • Direct zicht op wat goed gaat en wat meer geoefend moet worden.

Prijs

Voor € 50,40 heb je een heel jaar toegang tot Rekentuin, Taalzee en Words&Birds met twee kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here