Home Business Dit heb je nodig voor de optimale (digitale) werkomgeving

Dit heb je nodig voor de optimale (digitale) werkomgeving

961
0
DELEN
Dit heb je nodig voor de optimale (digitale) werkomgeving

Natuurlijk gebeurt er bij bedrijven al veel digitaal. Misschien dat er ergens in een dorp nog een oude kruidenier is te vinden die de digitale wereld links laat liggen. Maar voor het overgrote merendeel is het een verplichting om digitaal te werken. Verplichting klinkt een beetje negatief, omdat het werken met de juiste apparatuur en software een stuk comfortabeler wordt. Bij veel bedrijven kan er nog een flinke stap gezet worden naar de optimale digitale werkomgeving. In dit artikel ontdek je hoe dat eruitziet.

Hulp op IT gebied

Grote bedrijven hebben het makkelijk, maar dat geldt niet voor de kleinere ondernemers. Zelfstandigen of ondernemers met een stuk of vijf medewerkers in dienst hebben vaak geen IT afdeling. En dat terwijl dit zo belangrijk is. Een manier om het gemis van deze afdeling te compenseren is met IT consultancy.

Een gespecialiseerd bedrijf komt met projectmanagement op maat. Zakelijke en technische vraagstukken worden door deze specialist beantwoord. Daarbij gaat het onder meer om IT integratie, reparatie en onderhoud, en network security.

Goede (digitale) werkplekken

De veranderingen op het gebied van digitaal werken blijven maar komen. Met name de laatste jaren is het dankzij de coronacrisis snel gegaan. Waar een verwaarloosbaar percentage van de mensen vanuit huis werkte, is dat tijdens en na corona veel meer geworden. Daar moest de digitale werkomgeving uiteraard op worden ingericht.

Maar het gaat verder dan alleen corona. Ieder bedrijf heeft een goed werkende gevirtualiseerde omgeving nodig, ook als iedereen op kantoor werkt. Werkplekinrichting zorgt ervoor dat iedere medewerker een werkplek heeft die bij zijn of haar wensen aansluit. Een ander voorbeeld van werkplekinrichting is een gerichte cloud oplossing.

De monitor

De monitor

Dit heeft niet direct met een digitale werkomgeving te maken, maar omdat werknemers er vele uren per dag naar kijken, is het een belangrijk onderdeel van de werkplek. Werknemers kijken hier tenslotte vele uren per dag naar. Er zijn veel soorten monitors beschikbaar.

Het is slim om hulp van een specialist in te roepen. Zo kun je de perfecte monitor aanschaffen. Als je het echt goed wilt doen, zorg je voor maatwerk voor iedere medewerker.

Vergeet de letterlijke werkplek niet

Veel mensen hebben een verkeerde houding achter hun bureau. Dit kan tot allerlei klachten leiden, zoals rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Aan de juiste afstelling van een bureau en bureaustoel mag je gerust veel aandacht besteden. Daar kun je de hulp van een specialist voor inroepen. Een andere optie is om dit ezelsbruggetje te onthouden: je voeten moeten plat op de grond staan met je knieën in een hoek van 90 graden en de tafel op ellebooghoogte. Als je dan ontspannen zit, is het goed.

Daarnaast is het belangrijk om in beweging te blijven. Even de werkplek verlaten is goed voor spieren en geest. Dit kan door even wat te drinken te pakken of een korte wandeling te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here