Home Smartphones en tablets Zo voorkom je dat de batterij van je telefoon snel leegloopt

Zo voorkom je dat de batterij van je telefoon snel leegloopt

833
0
DELEN
Zo voorkom je dat de batterij van je telefoon snel leegloopt

In deze dure tijden wil je het liefst zo veel mogelijk besparen: zo ook op je smartphone. Je gebruikt hem waarschijnlijk elke dag intensief, bijvoorbeeld om te Whatsappen met vrienden en video’s te bekijken. Hierdoor kan je telefoon al snel leeg zijn en moet je hem vaker opladen. De batterij gaat langer mee als je hem niet te vaak op hoeft te laden. Daarnaast kan je daar ook nog wat geld mee besparen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de batterij minder snel leeg is? We geven je vier handige tips.

Tip 1. Verlaag de helderheid van je scherm

Het is fijn als je telefoon op een hoge helderheid staat. Zo is hij goed zichtbaar en kun je makkelijk je whatsappjes en mails lezen. Maar een hoge helderheid kan wel tot maar liefst 80% batterijvermogen kosten, waardoor de batterij snel leeg loopt.

Je kunt de helderheid daarom beter op maximaal 50% of zelfs nog lager zetten. Zo kan je energie besparen en het is ook nog eens beter voor je ogen! Die raken met een lagere schermresolutie namelijk minder snel vermoeid.

Tip 2. Schakel apps die je niet gebruikt helemaal uit

Muziek luisteren via Spotify, je tijdlijn updaten op Facebook, even snel iets bestellen via een bezorgapp: je gebruikt de hele dag door apps zonder dat je hier erg in hebt. Maar apps die de hele tijd aan blijven staan kosten wel veel accuvermogen. Dat komt doordat ze automatisch blijven synchroniseren en verversen op de achtergrond.

Je kunt ze daarom beter uitschakelen als je ze voorlopig niet meer gaat gebruiken. Dat kan via de instellingen. Ook handig: bij de instellingen kun je vaak zien welke apps de grootste energieslurpers zijn. Zo weet je ook meteen welke apps je beter niet te vaak kunt gebruiken.

Schakel apps die je niet gebruikt helemaal uit

Tip 3. Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus

Het is ook goed om je telefoon af en toe helemaal uit te schakelen of in vliegtuigmodus te zetten, bijvoorbeeld ‘s nachts of tijdens het opladen. Uitgeschakeld of in vliegtuigmodus schakelt je telefoon namelijk alle functies uit en maakt hij geen verbinding. En dat scheelt stroom waardoor de batterij minder snel leeg is.

Tip 4. Stel de batterijbesparingsmodus in

Elke moderne smartphone heeft een zogenoemde batterijbesparingsmodus. Deze vind je in de instellingen. In deze modus verbruikt je telefoon minder stroom. Maar je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat hij oplaadt tot ongeveer 80% in plaats van 100%. Dat is beter voor de batterij en verlengt de levensduur. Je kan je telefoon ook beter niet tot 0% laten leeglopen, maar opladen als hij rond de 20% zit. Dat verlengt namelijk ook de levensduur van de batterij en zorgt ervoor dat hij langer meegaat.

Extra besparen op je energierekening

Door de dalende energieprijzen bieden meer en meer leveranciers opnieuw vaste energiecontracten aan. Dit is positief, aangezien voor veel personen een energiecontract met vaste tarieven gunstiger is dan een variabel contract. Als je energiecontract binnenkort verloopt, is het verstandig om opnieuw energie te vergelijken alvorens een nieuw contract te ondertekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here