Home Business 5 manieren om (digitaal) te groeien met je bedrijf

5 manieren om (digitaal) te groeien met je bedrijf

1053
0
DELEN
5 manieren om (digitaal) te groeien met je bedrijf

Als ondernemer wil je het tempo op de digitale snelweg natuurlijk graag volgen. Alleen wordt er soms zo hard gereden op die snelweg. Omdat het ondernemen je al veel tijd kost en je eigenlijk nooit klaar bent met je werk, willen zaken zoals de app en de website er wel eens bij inschieten. Daar hoef je je zeker niet voor te schamen. Vrijwel iedere ondernemer loopt hier tegenaan. Het goede nieuws is dat er veel specialisten zijn die je kunnen helpen om weer voorin te kunnen invoegen. Hieronder staan vijf manieren om dat te doen.

Een goede app

Als je voor wilt blijven op je concurrenten, kun je eigenlijk niet zonder een app. Er gebeurt steeds meer mobiel. En omdat alles snel moet gebeuren, willen consumenten overal ter wereld snel jouw product of dienst kunnen bekijken en bestellen. Een app ontwikkelaar gaat je daarbij helpen.

Dit is overigens ook een optie als je al over een app beschikt, de concurrentie zit immers niet stil. Stel dat je de markt in de hoofdstad wilt veroveren, dan kan een app ontwikkelaar in Amsterdam daarvoor zorgen. Ze weten wat ervoor nodig is om op te vallen tussen de tientallen of honderden concurrenten. Een goede en vindbare app verhoogt ongetwijfeld je omzet.

Pimp je website

Wat voor de app geldt, geldt ook voor de website. Deze moet je klanten verleiden om bij jou te kopen en te blijven. Ook in dit geval kan het zeker geen kwaad om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Voor de meeste ondernemers is het moeilijk om een goede website te maken, omdat ze hele dagen met hun bedrijf bezig zijn.

Een extern bureau ziet juist waar de kansen liggen en waar er op de website nog verbeteringen kunnen worden aangebracht.

SEO

SEO

Dit is geen verkorte naam van een koffiemachine, maar de afkorting van Search Engine Optimization. SEO zorgt ervoor dat zoekmachines, zoals Google, jouw website hoog in de zoekresultaten zetten. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat SEO zeer belangrijk is.

Een goede SEO tekst maken is niet eenvoudig. Je moet weten op welke woorden potentiële klanten zoeken en deze op een natuurlijke wijze op je website plaatsen. Gelukkig zijn er diverse SEO-experts die je hierbij kunnen helpen.

Gebruik meerdere kanalen

Behalve een app en de website kun je nog meer digitale kanalen gebruiken. De zakelijke wereld is actief op LinkedIn, maar waar zit je doelgroep? Is dat op Facebook, Instagram of TikTok? Door je doelgroep te kennen, weet je wat ze interessant vinden. Hier kun je met mooie content op inspelen. Zo vergroot je zonder twijfel je klantenkring.

Goede bedrijfssoftware

Met de vijfde tip groei je niet direct, maar houd je wel meer tijd over voor wat je hoort te doen, en dat is ondernemen. In zaken zoals de boekhouding en salarisadministratie gaat ontzettend veel tijd zitten. Er is prima software beschikbaar die die taken van je kunnen overnemen. De investering ga je er snel uit halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here